En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La comissaria de la Policia Local de Palafrugell. / Foto: Google Maps

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El sindicat CSIF va denunciar davant d'Inspecció de Treball conflictes al cos de la Policia Local de Palafrugell.

El mes de novembre, segons consta a l'informe, la tècnica de la Direcció General i un inspector van visitar les dependències policial, on van realitzar diverses entrevistes (algunes per telèfon perquè alguns dels efectius estaven de baixa i de vacances).

Fruit de les converses i de les comprovacions fetes, l'informe conclou que "s'ha pogut constatar parcialment la realitat dels fets denunciats" perquè "encara existeixen riscos psicosocials que no han estat suficientment eliminats ni reduïts per l'Ajuntament de Palafrugell".

Tot i això, admet que els seus responsables "han adoptat diverses mesures al llarg dels anys per tractar de reconduir els conflictes interpersonals que s'han generat".

Per això, insta a prendre diverses mesures en terminis que van des del compliment "immediats als dos mesos" i alerta que, en cas contrari, l'Ajuntament podria enfrontar-se a una sanció econòmica.

Entre les mesures, fixa l'establiment de mecanismes de control que impedeixin "situacions d'abús d'autoritat, manca d'equitat, arbitrarietats i qualsevol conducta de violència".

També elaborar una nova avaluació de de riscos psicosocials i la "conseqüent planificació preventiva"; fer plans estratègics de formació als comandaments; realitzar cursos de formació en matèria de seguretat i salut o la incorporació de vigilància de la salut dels membres del cos.

A més, demana que es prenguin mesures per garantir la separació "total, absoluta i permanent" dels agents i comandaments en conflicte, entre d'altres.

El sindicat denuncia la situació i reclama el "compliment immediat" de les mesures fixades.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS