En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Lluís Pujadas amb el grup d’estudiants del Màster d’Enginyeria Industrial a les instal·lacions de l’empresa al CIM de La Selva. / Foto: ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Universitat de Girona i l'empresa gironina Roberlo han creat un simulador capaç d'incrementar l'eficiència i optimitzar l'espai d'emmagatzematge dels centres logístics.

La iniciativa va néixer a principis del 2018 amb la voluntat de la companyia, especialitzada en la fabricació i venda de solucions de reparació per al repintat d'automòbils i sectors industrials, de treure el màxim rendiment del seu magatzem i de l'espai destinat a la preparació de comandes que l'empresa té al CIM La Selva, a Vilobí d'Onyar.

El sistema analitza les dades històriques dels moviments del magatzem i proposa quins productes cal que tinguin una posició de 'picking' assignada per reduir i optimitzar el temps de preparació.

El programa també permet simular l'eficiència del magatzem amb tot tipus de configuracions. Fins ara, ja ha permès incrementar en prop d'un 10% l'eficiència del departament d'expedicions de l'empresa, encarregat de la preparació i distribució de comandes que s'envien a més de 120 països.

El simulador, a més, ha permès reduir unes 2.000 hores de feina anual, incrementant la productivitat i alliberant recursos per atendre possibles urgències. El sistema també pot aplicar-se a empreses que compaginen la venta al detall i a l'engròs.

La Universitat de Girona explicarà la iniciativa com a cas pràctic dins del temari de l'assignatura de Logística i Cadena de Subministrament del Màster d'Enginyeria Industrial. A més, s'ha programat una visita anual dels estudiants del màster a les instal·lacions de Roberlo al CIM de La Selva.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS