En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El secretari nacional de l'ANC, Jordi Alemany,a la concentració de la plaça del Vi. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El jutjat d'instrucció 4 de Girona investiga el membre del secretariat nacional de l'ANC per desordres públics, ultratge a la bandera, danys i delicte lleu de lesions per les mobilitzacions a Girona durant l'aniversari de l'1-O.

Jordi Alemany va rebre una citació per anar a declarar el passat 7 de març. Però aquell dia, a les portes dels jutjats, ja va anunciar que havia optat per desobeir i que no s'hi presentaria.

Davant d'això, instrucció 4 va emetre una ordre de detenció contra el membre de l'ANC. I aquest dissabte, poc abans que comencés la manifestació contra el judici de l'1-O, la policia espanyola el va arrestar a Madrid.

Durant 24 hores va estar als calabossos de dues comissaries i al dels jutjats de la plaça Castella. Diumenge al migdia, abans de deixar-lo en llibertat, el jutge de guàrdia li va indicar que aquest dimarts es presentés davant d'instrucció 4 de Girona. Precisament, per la causa que hi havia oberta en contra seu. Tenia temps per fer-ho fins a les dues del migdia.

Jordi Alemany, que ahir va participar a la concentració que cada dilluns Girona Vota convoca a la plaça del Vi, ja va dir, però, que optaria per continuar desobeint. I que per tant, avui tampoc compareixeria al jutjat.

De totes maneres, instrucció 4 encara manté vigent l'ordre de cerca i detenció que pesa damunt seu d'ençà del 7 de març. I això, malgrat que ja se l'hagués arrestat aquest cap de setmana a Madrid. "Segueix activa l'ordre de busca sobre aquesta persona ja que al magistrat no se li ha traslladat cap informació sobre la detenció del cap de setmana", assegura el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS