En directe: Espai vintage

 Llagostera Ràdio on-line

La pancarta que demana la lliberat dels presos polítics a la façana de l'Ajuntament de Girona. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La junta electoral de zona ha desestimat el recurs que va presentar l'Ajuntament de Girona i l'obliga a retirar la pancarta en suport als presos polítics.

A la resposta que ha enviat aquest divendres, la junta electoral dona de termini fins aquesta mitjanit perquè es despengi el cartell de la façana del consistori.

L'Ajuntament havia sol·licitat que es deixés sense efecte l'ordre que obligava a retirar la pancarta amb el lema 'Llibertat presos polítics' i dos llaços grocs a banda i banda, perquè entenia que el text s'emmarcava "dins la llibertat d'expressió" i no interferia "en el debat polític".

Ara, però, la junta electoral de zona –seguint el mateix criteri que la central- ho desestima. L'Ajuntament de Girona ja avança que la pancarta es retirarà, però està avaluant si la substitueix –o no- per algun altre símbol.

D'altra banda, prop de 200 treballadors s'han concentrat aquest divendres al migdia davant de la seu de la Generalitat a Girona per fer un minut de silenci en contra dels requeriments de la Junta Electoral Central.

La convocatòria ha anat a càrrec de l'Assemblea de Treballadors per a la Defensa de les Institucions Catalanes (Adic) a Girona. De fet, cada divendres a les dotze del migdia convoquen una concentració per donar suport als presos independentistes.

Aquesta setmana, però, l'Adic tenia pensat fer una acció molt visual després de la retirada dels llaços grocs. Alguns dels treballadors volien tallar una cadena de paper de color negra per "trencar amb l'opressió", tal com ha explicat una membre de l'assemblea.

Després, un grup de persones havia de llançar tot de símbols de color groc des de l'edifici de la Generalitat. Aquests símbols eren flors, sols, estrelles i també les lletres que havien col·locat a l'arbre de Nadal d'aquest any (que formaven les paraules república, llibertat, justícia, unitat i independència).

L'objectiu era que "cadascú els recollís i els pogués col·locar en els seus espais personals". De fet, els treballadors han remarcat que en cap cas volien "penjar-los a la façana, ni en els llocs d'atenció al públic".

Tot i així, han suspès aquest acció "en vistes de com estan anant les coses". De fet, el nou requeriment de la JEC que havia donat als Mossos d'Esquadra per retirar qualsevol símbol dels edificis públics de la Generalitat abans de les tres de la tarda d'aquest divendres ha portat a anul·lar l'acte.

Per això els treballadors han decidit convocar un minut de silenci com a senyal de protesta per "l'atac directe als nostres drets fonamentals i a la nostra llibertat d'expressió".

Vota el número 1

Pel 14 de maig

COL·LABORADORS