En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El degà de la Facultat de Medicina, Joan San, i el rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi, destapant l'escultura d'Hipòcrates. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Facultat de Medicina de la UdG arriba als deu anys de vida en la millor forma possible. Dels 75 estudiants que anualment s'examinen al MIR, un 98% supera la nota de tall a la primera convocatòria.

Pel que fa a la segona convocatòria, tots ells aconsegueixen una plaça per començar la residència. Aquestes bones xifres avalen un mètode d'estudis que ja ha estat reconegut per diversos metges. De fet, la Facultat ha rebut el Premi a la Qualitat Docent de la Xarxa Vives d'Universitats.

A més, el 2016 una alumna de la UdG va aconseguir la setena millor nota de l'estat espanyol en les proves per poder exercir de metge. Des de la universitat també han afirmat que la majoria dels graduats en Medicina a la UdG es queden en centres sanitaris i hospitals de les comarques gironines una vegada acaben la carrera.

Segons el rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi, aquests deu anys d'història no només ha comportat reconeixements del món acadèmic sinó que "ha despertat un interès entre els estudiants" i això es demostra en l'elevada nota de tall per accedir als estudis (un 12,25).

Segons Salvi, aquest interès és per "la transmissió de valors com la proximitat" que hi ha a la universitat. Per altra banda, el degà de la facultat, Joan San, ha destacat que actualment és de les poques facultats en què "gairebé cada any hi ha assignatures sobre com tractar amb el pacient". Això fa que els estudiants de la UdG acabin el grau amb una qualitat assistencial més elevada. A més, San ha remarcat que aquesta és una petició dels hospitals i centres sanitaris a l'hora de contractar nous professionals. Busquen "persones-metge, no tècnics-metge", ha reblat el degà.

Tot i així, Joan San ha afirmat que un dels reptes que té la facultat és "potenciar els valors i l'humanisme" dins de les assignatures que s'imparteixen en el grau de Medicina. Per això ha avançat que en la revisió del pla d'estudis intentaran "treballar profundament amb altres àrees cognitives com ara les lletres, la filosofia, l'antropologia o l'humanisme". Pel degà, aquests nous coneixements han d'"injectar aquesta il·lusió per la professió".

Per celebrar els deu anys d'història de la Facultat de Medicina i per certificar aquest compromís de la universitat amb els valors, la UdG ha plantat aquest dijous una espècie de plàtan oriental al pati del rectorat. Es tracta d'un arbre que ha nascut de l'exemplar de més de 2.500 anys que hi ha a l'illa grega de Kos, on va viure l'intel·lectual Hipòcrates. De fet, la llegenda diu que l'intel·lectual de l'antiga Grècia va començar a explicar els coneixements de medicina a l'ombra d'aquest arbre.

L'exemplar que s'ha plantat a la Universitat de Girona és el setè en tot l'estat espanyol. A més, al costat del petit arbre s'hi ha instal·lat una escultura d'Hipòcrates, que ha fet l'artista Pep Admetlla. Amb la plantació d'aquest arbre, la UdG es compromet a mantenir l'humanisme i els valors en medicina que va introduir "el pare de la Medicina", ha explicat Joan San.

Vota el número 1

Pel 27 de novembre

COL·LABORADORS