Llagostera Ràdio on-line

Exterior del parc de Bombers de Girona. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El parc de Bombers de Girona ha tingut aquest divendres al matí tan sols cinc efectius disponibles.

Aquesta situació suposa una infracció de la normativa, ja que s’estipula que siguin sis el nombre de treballadors en actiu per si hi hagués alguna emergència, segons han anunciat els mateixos treballadors.

A primera hora del matí hi havia set persones que han començat el seu torn al parc de Bombers, però la falta d’efectius a Santa Coloma de Farners ha fet que un d’ells hagués d’anar a reforçar aquesta àrea. D’altra banda, un altre treballador ha hagut de fer serveis de la Regió i ha deixat al parc amb tan sols cinc treballadors.

Els Bombers del parc de Girona denuncien que aquesta és una situació habitual. De fet, des del mes de desembre pràcticament han estat 50 dies sense complir aquest mínim de sis treballadors.

Aquesta situació es deu al fet que els Bombers van decidir plantar-se a partir del 10 de desembre de l’any passat i no treballar més hores extra. D’aquesta manera, els treballadors volen fer visible “la manca estructural del cos” ja que en els últims anys s’ha jubilat molta gent i les noves incorporacions han estat del tot insuficients.

Fins ara, els treballadors anaven fent hores extra per cobrir els forats que deixaven els bombers que es jubilaven, però el desembre es van plantar i per això han optat per visualitzar la manca d’efectius que hi ha.

Per aquest motiu, des del desembre és bastant habitual veure com alguns parcs de bombers tanquen per la falta d’efectius disponibles. Tot i així, la Generalitat va publicar un decret de contingència en què s’estipula quins parcs han d’estar permanentment oberts. Això obliga al trasllat constant d’efectius d’un parc a l’altre per poder cobrir els forats.