En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Uns treballadors de Gas Gas a Salt. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Incertesa entre la plantilla de Gas Gas de Salt arran de l'anunci de la direcció de tirar endavant un ERO arran d'una davallada de vendes.

L'empresa ha comunicat a la plantilla que no els surten els números i que tiraran endavant un expedient de regulació d'ocupació.

De moment, encara no se n'ha concretat l'afectació –a priori, se sabrà la setmana vinent- però fonts sindicals temen que es tracti d'un ERO d'extinció de contractes.

Segons expliquen aquestes fonts, en cas que la rescissió afecti menys del 10% de la plantilla, l'empresa no està obligada a negociar i pot tirar endavant acomiadaments individuals. Però quan l'ERO supera aquest percentatge, és quan la llei obliga a negociar amb el comitè per pactar indemnitzacions.

En el cas de Gas Gas, plou sobre mullat. La històrica marca de motos de competició (trial, enduro i off-road) ja va patir dificultats econòmiques, que la van abocar a la fallida l'any 2015.

L'empresa va entrar en liquidació i el fabricant de motos elèctriques Torrot, gràcies a un acord amb el fons d'inversió Black Toro Capital, la va comprar per 9,66 milions d'euros.

Després de mesos de tenir la producció aturada, la fàbrica de Salt (ara, sota la marca Torrot Group-Gas Gas) va reprendre la cadena de muntatge al març del 2016. L'any passat, a més, Torrot va anunciar una inversió de 2 milions d'euros a la fàbrica de Salt per treure al mercat la seva primera moto de trial elèctrica. Aleshores, la factoria comptava amb uns 150 treballadors i exportava el 90% de la producció.

A principis de maig de l'any passat, la fàbrica de Salt –d'uns 10.000 metres quadrats- va patir un aparatós incendi. Les flames, que van originar una intensa fumera, van acabar afectant, però, el 5% de la planta (i no van malmetre l'estructura de la nau ni les cadenes de producció).

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS