En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un senglar mort per un caçador. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Nova mesura del Departament d'Agricultura per reduir el nombre de senglars i prevenir la pesta porcina. Els caçadors cobraran 50€ per cada porc abatut.

Les comarques on s'ha començat a remunerar pels porcs caçats són el Gironès, el Pla de l'Estany, a l'Alt Empordà i a la Garrotxa. 

Es calcula que a les comarques de Girona hi ha 25 senglars per quilòmetre quadrat, una de les zones de Catalunya amb més densitat, i no és estrany veure'ls acostar-se als nuclis urbans.

Tot i que el període de caça del senglar va començar al setembre, el departament només pagarà pels exemplars abatuts entre el 15 de març i finals d'abril, quan s'acaba la temporada.

D'aquesta manera s'intenta que els caçadors no abaixin la guàrdia i continuïn fent batudes també els últims dies, quan els costa més de trobar-ne.

A més de reduir la població de senglars en aquestes comarques, la mesura també s'inclou dins del pla d'Agricultura per evitar l'entrada de la pesta porcina africana a Catalunya.

Per poder cobrar els 50 euros, els caçadors hauran d'acreditar el nombre de porcs morts en el llibre de batudes i hauran de portar els animals a un centre logístic determinat. La temporada passada, a les comarques de Girona es van caçar 22.000 senglars.

Vota el número 1

Pel 10 de juliol

COL·LABORADORS