En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Moment en què un dels lladres vigila un dels comerços. / Foto: Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Entre el 21 de març i el 6 d'abril es van cometre diversos robatoris en comerços de l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany, el Gironès i la Garrotxa.

En conret a L'Escala, Fontcoberta, Girona, Celrà i Besalú. L'objectiu dels lladres eren restaurants, bars, estancs i botigues.

La unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra de l'ABP Gironès-Pla de l'Estany va obrir una investigació que va culminar el 12 d'abril amb la detenció de tres suposats membres del grup criminal. Els Mossos van constatar els robatoris els perpetrava una banda de persones perfectament organitzada on cadascun dels seus integrants tenia un rol concret.

Abans de cometre el robatori, seleccionaven l'objectiu i sempre utilitzaven el mateix 'modus operandi': mentre un d'ells esbotzava la porta del local, un altre hi entrava per saquejar-lo ràpidament. També hi havia un membre que feia les tasques de vigilància mentre esperava per les immediacions amb el vehicle a punt per fugir. Acostumaven a sostreure la caixa enregistradora i la carregaven al cotxe per obrir-la més tard.

Aquest grup tenia molta mobilitat i va concentrar gran nombre de robatoris en poc temps. Els robatoris es van perpetrar els dies 21, 26 i 30 de març i el 6 d'abril. A més, durant les indagacions els agents van descobrir que el líder del grup havia arribat a captar menors per fer tasques de vigilància.

Quan van detenir els tres sospitosos, els hi van comissar diverses eines amb les quals, presumptament, perpetraven els robatoris. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els detinguts, tots amb antecedents per fets similars, van passar el dia 13 d’abril a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona que els va deixar en llibertat provisional.

Els sospitosos són tres homes, d'entre 18 i 24 anys, de nacionalitat espanyola, veïns del Pla de l'Estany i Girona. Els hi atribueixen disset robatoris amb força, onze en grau de temptativa.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS