En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El judici s'ha fet a la secció tercera de l'Audiència de Girona. La mare dels menors, que és qui va denunciar els fets, ha ratificat el que va succeir aquell 2 de novembre del 2017 a Torroella de Montgrí.

La dona ha explicat que l'acusat havia anat a casa seva per cobrar uns diners per uns treballs que havia fet amb el seu exmarit. En veure'l alterat, va demanar que es calmés i el va convidar a anar a la terrassa mentre ella acabava de resar al menjador.

Al cap d'una estona la seva filla, que tenia 6 anys, la va alertar perquè anés a la terrassa i va ser en aquell moment quan va enxampar l'acusat mentre intentava forçar el seu fill gran, que en aquell moment tenia 9 anys, perquè li fes una fel·lació a la terrassa.

Segons ha explicat, va veure com ell tenia els pantalons baixats mentre tenia el nen agafat pels cabells. En veure-ho, li va recriminar el que estava passant i van iniciar una forta discussió.

Segons es recull també als escrits de fiscalia, l'home va colpejar la mare amb un pal d'escombra mentre la insultava amb paraules com "puta". Tot seguit, va agredir el nen amb un objecte punxant (similar a un tallador d'ungles) que li va causar una ferida a sota de l'ull d'uns 3 centímetres. Ja a fora del domicili, l'acusat també va ferir a la nena amb un pal i li va fer un tall similar a la galta, segons ha relatat la mare. El nadó d'1 any també va acabar amb un cop a la parpella després que l'acusat el colpegés amb una sandàlia. Tot això mentre també insultava a la dona i l'amenaçava en violar-la, segons ha relatat la denunciant durant la vista.

Arran de la denúncia, el jutge va ordenar el 4 de novembre del 2017 la prohibició a l'acusat d'acostar-se a menys de 500 metres de les víctimes i a no establir-hi cap tipus de contacte mentre es tramitava la causa oberta.

Des de fa un any, a més, els dos nens més grans estan en un centre de menors tutelats per la Generalitat per un cas de violència familiar que no té a veure amb l'acusat. Els dos infants, que ara tenen 11 i 8 anys, han declarat al judici a porta tancada i amb una mampara per no veure's amb el processat. Tots dos han ratificat els fets.

Per la seva banda, l'acusat ho ha negat tot i ha defensat la seva innocència tot dient que ell "mai abusaria dels seus nebots". També ha subratllat que la seva germana té problemes psicològics i ha atribuït la denúncia contra ell al fet que l'odia.

La defensa ha aportat com a testimoni una altra germana de l'acusat que ha assegurat haver-lo acompanyat el dia dels fets. La testimoni ha afirmat que no van arribar a entrar al domicili i que la denunciant els va fer fora de males maneres quan li van reclamar els diners.

Segons ella, els dos germans van discutir i insultar-se mentre els nens estaven a dins de casa i que després se'n van anar. També ha dit que, posteriorment, la seva germana li va dir que es penedia d'haver posat una denuncia i que fins i tot la va acompanyar l'estiu passat als jutjats de la Bisbal d'Empordà per retirar-la. En aquell moment, però, els van dir que el procediment no es podia aturar.

Els metges forenses i els psicòlegs que han fet teràpia amb els nens i la mare han donat plena credibilitat a la versió dels infants i han descartat fabulació. També han constatat que arran dels fets, els nens es mostraven nerviosos a l'escola. Durant un moment de la teràpia, la nena va explicar que es pensava que l'oncle li ensenyava un "dit molt gros" al seu germà perquè mai havia vist un penis.

D'altra banda, una psicòloga de Serveis Socials ha explicat que s'estava fent seguiment a la família des del 2015, dos anys abans dels fets, perquè la situació familiar ja era complexa per la violència entre el pare i la mare. De retruc, els fills tenien un sentiment de protecció envers la mare però descarten que això hagi interferit amb els fets jutjats avui.

Durant les conclusions, fiscalia i acusació particular han donat credibilitat a les víctimes i han mantingut la petició de 10 anys de presó per un delicte d'agressió sexual en grau de temptativa i que se'n passi 6 més en llibertat vigilada. Així mateix, han demanat que no pugui apropar-se a menys de 200 metres al fill gran durant 17 anys i tampoc a menys de 200 metres a la mare i la resta de fills durant 6 mesos.

També han fet la petició d'inhabilitació de treballar amb menors durant 15 anys. Pel que fa als delictes lleus de lesions, demanen que pagui 2.700 euros i que indemnitzi la família amb 7.263 euros.

La defensa, per la seva banda, ha demanat l'absolució perquè consideren que els nens estan influïts per la mare que s'ho ha "inventat tot" per perjudicar l'acusat. La lletrada ha afegit que així ho demostren les "nombroses incoherències" que al seu entendre hi ha hagut durant les seves declaracions.

El cas ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Per l'1 de desembre

COL·LABORADORS