En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un carrer del Barri Vell decorat per Temps de Flors el passat 2018. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Temps de Flors, que arrenca el dissabte 11 fins el diumenge 19 de maig, tindrà un total de 137 espais de la ciutat de Girona oberts al públic.

En l'edició d'aquest 2019 hi haurà dos nous recorreguts pensats per a persones amb mobilitat reduïda. Es tracta de dos circuits que estaran marcats en el plànol que es dona de forma gratuïta a cada pati i també a l’oficina de turisme de la ciutat.

El primer d’ells és un recorregut creat especialment per aquelles persones que van en vehicles motoritzats. En el segon, el circuit està pensat per tal que totes les persones amb cadira de rodes hi puguin arribar. A més, aquest any també hi haurà una senyalització als plànols dels patis, monuments, jardins i espais de la ciutat que són accessibles per al col·lectiu.

Aquest any s’hi incorporen alguns espais que fins ara no eren accessibles al públic, com ara el fossar de l’absis de la Catedral de Girona. El pont del Dimoni també se suma al recorregut de la mostra floral.

Els patis estaran oberts de 10 a 22h cada dia, tret dels dos dissabtes i el dimecres, que obriran les portes fins a la mitjanit, en el que es titula l’Open Night. Dins del plànol també es mostrarà tots els espais tancats que formen part d’aquesta iniciativa que permet visita la mostra de nit.

D’altra banda, l’Ajuntament de Girona manté la seva aposta per obrir-se a la natura a través del projecte ‘Pla V’. Aquest any es mostraran diferents indrets naturals que conviden al descans al voltant de l’itinerari de patis. D’aquesta manera, es busca un espai perquè els visitants puguin relaxar-se i descansar a mitja visita i, posteriorment, seguir caminant. De moment, s’han adequat espais de descans a la zona del Campus del Barri Vell de la Universitat de Girona, a Can Colomer, a la Mina i a la Torrassa.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que Temps de Flors és un moment clau per “donar visibilitat al nostre patrimoni arquitectònic” a partir del “ressò internacional” que ha assolit aquest esdeveniment.

D’altra banda, l’Ajuntament ha decidit dedicar aquesta 64a edició a tres de les persones que han col·laborat amb l’esdeveniment des dels seus inicis: Rosa Labayen, David Marca i Josep Tarrés.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS