En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Deixalles amuntegades al costat d'uns contenidors situats a l'avinguda Jaume I de Girona. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Desconvocada oficialment la vaga en la recollida d'escombraries a la ciutat de Girona.

La plantilla de Girona + Neta ha ratificat el preacord al qual han arribat direcció i comitè.

El pacte ha rebut l'aval d'una àmplia majoria dels treballadors que han assistit a l'assemblea; en concret, el 85%. Dels 141 empleats de Girona + Neta que han votat, 121 ho han fet a favor de desconvocar l'aturada i tan sols disset hi han votat en contra. També hi ha hagut dos vots nuls i una abstenció.

L'acord entre la direcció i el comitè (format per la UGT, CCOO i la CGT) inclou un augment de sou lineal del 5% en dos anys per a tota la plantilla. A més, també contempla un plus de l'1,8% per als operaris que netegen els carrers (la meitat del qual s'aplicarà quan es tanqui el nou conveni).

Demà a les sis del matí s'hauran retirat les deixalles i cartrons que hi ha acumulats en algunes voreres i al voltant de contenidors. Just poques hores abans que comenci la mostra 'Girona, Temps de Flors', que cada any atrau milers de visitants a la ciutat.

El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat de Girona, Eduard Berloso, ha retret als escombriaires haver hagut de negociar l'acord per posar fi a la vaga "sota la pressió del temps", conscients que aquest mateix dissabte s'inaugura la 64a edició de la mostra 'Temps de Flors'.

Berloso també ha lamentat que, precisament, la plantilla de Girona + Neta aprofiti la proximitat de l'esdeveniment –perquè no és la primera vegada que passa- per escalar la intensitat de les reivindicacions. Tot i això, el vicealcalde creu que s'ha tancat "un molt bon acord" per als treballadors, que de retruc desencalla el nou conveni col·lectiu (que tindrà vigència fins a finals del 2020). Ara, l'acord haurà de ratificar-se al ple, però això ja es farà amb el consistori que surti de les municipals.

Eduard Berloso ha recordat que les negociacions per al nou conveni col·lectiu de Girona + Neta feia mesos que duraven entre direcció i comitè. De fet, la vigència de l'anterior va acabar-se a finals d'any, i durant aquest temps les converses s'havien fet entre les dues parts.

El consistori (que té el 25% de l'empresa mixta) hi va intervenir ara fa poc, quan ja hi havia convocada la vaga indefinida.

Vota el número 1

Pel 8 de març

COL·LABORADORS