En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Marc Parrot durant un concert. / Foto: (a)phònica

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, ha avançat alguns dels noms que formaran part del cartell de la 16a edició que tindrà lloc del 27 al 30 de juny.

Marc Parrot és un dels noms confirmats en la nova edició de l'(a)phònica que es farà a Banyoles del 27 al 30 de juny. Es tracta d'una coproducció del festival amb el Mercat de Música Viva de Vic i el Festival Grec de Barcelona on l'artista barceloní es refugia en una 'iurta' per presentar les cançons de 'Refugi', el seu darrer disc publicat el 2018 per Música Global.

Una altra de les propostes és la de Daura Mangara + Documental 'Negre de merda'. Es tracta de l'actuació del jove raper banyolí i la presentació a les comarques gironines del documental que ell mateix protagonitza, dirigit pel també banyolí Manel Serrat, i guanyador del premi del públic i del jurat en l’últim Festival In-edit.

També actuaran al festival la formació Cor de Teatre Small, amb l'espectacle 'No se n’ha parlat prou'. Partint de temes que els inquieten, els membres més joves de Cor de Teatre han construït un espectacle en què desgranen cançons de David Bowie, The Beatles, Queen o Fools Garden.

S'ha confirmat també l'espectacle 'Canimas – Jacquet – Mas' que commemora els vint anys de la gira que van dur a terme Roger Mas, Eduard Canimas i Gerard Jacquet per tota Catalunya anomenada 'Cruïlla de cantautors'. Amb un muntatge ideat especialment per l'(a)phònica, ara recuperaran l’esperit d’aquell format, fent un repàs als seus respectius repertoris i oferint una oportunitat per veure plegats tres referents de la cançó d’autor.

A la Barca Tirona, el primer artista que hi passarà serà el cantant i instrumentista portuguès Jorge da Rocha que presentarà les cançons del seu segon àlbum 'To Drop and Let Go' (autoeditat, 2017). L'altra actuació a aquest espai emblemàtic serà la de Joana Serrat que presentarà el seu quart treball discogràfic.

Pau Vallvé presentarà les cançons de 'Life vest under your seat' (autoeditat, 2019), un àlbum "explosiu, elèctric, però alhora introspectiu". Un altre dels noms confirmats és l'actor Eduard Farelo amb 'Una ilíada' . Sota la direcció de Juan Carlos Martel, n’assumirà totes les veus en un "potent monòleg sobre la insalvable atracció humana per la violència, la destrucció i el caos".

Per primera vegada a les comarques gironines es podrà veure l’espectacle 'Soy mujer que tú' d'ajo & min. És un espectacle de la "micropoetessa" Ajo i la compositora i actriu Judit Farrés.

Finalment, a l’(a)phònica es presentarà oficialment el nou disc de l’Orchestra Fireluche i Pau Riba, 'Ataràxia'. En aquest treball apareixen pianos petits de joguina, orgues Casio, melòdiques, serres musicals, guitarretes i bateries de pots i llaunes que es combinen amb els textos onírics, jocs de paraules i, fins i tot, surrealistes, de Riba.

Aquests artistes se sumen al ja anunciat Salvador Sobral i a El Petit de Cal Eril.

Les entrades i abonaments es posaran a la venda aquest dimecres a les 10 del matí. Pel que fa a les entrades de Salvador Sobral i El Petit de Cal Eril, ja estan a la venda.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS