En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La llar d’infants Sant Ramon Nonat del barri de Montjuïc de Girona. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Associació de Mares i Pares de la llar d’infants Sant Ramon Nonat ha denunciat la falta de personal al centre del barri de Montjuïc de Girona.

La seva presidenta, Andrea Soldevila, ha detallat que des de la setmana passada, una de les educadores està de baixa per un accident laboral i es preveu que estigui més de tres mesos abans no torni.

Davant d’això, la direcció va demanat al Departament d’Educació que els nomenés un substitut. Tot i que Educació va afirmar que els pertocava la plaça, aquest dimarts la direcció del centre va rebre un comunicat del Departament anunciant que no hi havia prou pressupost per contractar a ningú, tal com ha explicat l’AMPA.

A més, a principis d’aquesta setmana, una segona educadora ha demanat un permís personal per malaltia d’un familiar directe. La presidenta de l’AMPA ha afirmat que aquest divendres ja es reincorporaria, però durant aquesta setmana la situació de la llar d’infants és crítica. De fet, la direcció ha optat per repartir els 18 nens que portava aquesta educadora en altres grups.

Mentrestant, des de l’AMPA s’ha plantejat algunes opcions com contractar un Tècnic d’Educació Infantil de la seva pròpia butxaca, un contracte per nou dies costaria uns 700 euros, però des del Departament ja han avisat que aquesta opció no és legal. Per això, diversos pares han decidit anar al centre de forma voluntària. Una vegada allà ajuden als educadors amb el que poden. Alguns llegeixen contes, d’altres fan tallers o canten cançons.

Tot i que aquesta provisionalitat finalitzi aquesta setmana, una vegada torni una de les educadores, des de l’AMPA mostren la seva preocupació per a un futur.

De fet, han apuntat que si en qualsevol moment una treballadora també ha d’agafar la baixa, la situació a la llar d’infants podria tornar a arribar a una situació crítica. Per això demanen a Educació que desbloquegin la plaça del substitut que pertocaria.

Vota el número 1

Pel 30 de setembre

COL·LABORADORS