En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Part de la documentació que forma part de l'arxiu personal de Jaume Vicens Vives, catalogada per la UdG. / Foto: UdG

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Ara fa tres dècades, la vídua i els hereus de l'historiador Jaume Vicens Vives (1910-1960) van cedir la seva biblioteca al Col·legi Universitari de Girona, llavor del que havia de ser la UdG.

El fons, que integren 3.000 llibres, revistes i manuscrits, ha esdevingut un dels denominats 'Fons Especials' més consultats a la biblioteca de la universitat (que des d'aleshores el custodia, difon i preserva).

Ara, el fons s'enriqueix amb la donació que la família Vicens ha fet de la totalitat de l'arxiu personal de l'historiador. Es tracta de 42 caixes, que contenen la documentació generada durant la seva activitat acadèmica i que també deixen testimoni dels seus projectes professionals i del seu associacionisme.

En especial, segons subratlla la UdG, de l'arxiu en destaquen "aquells documents inèdits amb un valor especial per a la recerca". En concret, la correspondència que Jaume Vicens Vives va mantenir amb historiadors (Raymond Carr, Pierre Bonnassie), deixebles (Joan Reglà i Josep Fontana) i personatges il·lustres (Josep Pla, Josep Ferrater o Claudio Sánchez-Albornoz).

La universitat destaca que aquestes cartes "aportaran llum sobre el pensament i el moment històric en què va viure Vicens Vives). A més, la UdG explica que aquesta correspondència també "permetrà completar i establir reciprocitats amb altres 'Fons Especials' que es custodien a la biblioteca, com el Pierre Vilar o el Joan Reglà".

Vota el número 1

Pel 30 octubre

COL·LABORADORS