En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un home mirant un llibre a la Fira Indilletres de la Bisbal d'Empordà. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Centenars de lectors s'han acostat aquest cap de setmana a la Bisbal d'Empordà. El motiu ha estat la segona edició de la Fira Indilletres, que aquest any ha congregat 24 editorials independents, moltes d'elles gironines.

"La veritat és que estem molt satisfets de l'acollida que ha tingut la fira i de l'aposta que han fet les editorials, perquè fan una feinada molt important malgrat que moltes d'elles són petites", ha assenyalat el president d'Indilletres, Xavier Cortadellas.

A més, en aquesta edició també s'han incrementat el nombre d'activitats que s'han fet, i els espais també han crescut. A dins el Castell s'han fet una trentena d'activitats, entre les quals la presentació de diversos llibres, un debat relacionat amb el judici de l'1-O i tertúlies gastronòmiques.

Tot plegat s'ha tancat amb un concert del músic solsonenc Roger Mas a la Sala Capitular del Castell, aquest diumenge a la tarda. Des de l'organització destaquen que "estan fent les coses bé", i posen en valor l'interès que tenen les diferents editorials en repetir.

Des de l'Ajuntament es mostren molt satisfets amb la segona edició de la fira i destaquen que es tracta d'una iniciativa "autoorganitzada". "Nosaltres vam proposar que ho tiressin endavant ells mateixos i des del consistori els hi donem el suport. Han aconseguit que sigui un èxit", ha assenyalat el regidor de Cultura, Carles Puig.

Amb tot, l'Ajuntament deixa clar que "seguiran apostant" per aquest tipus de propostes, ja que consideren, que han d'estar "al centre de la vida" dels bisbalencs. "Nosaltres no podem competir amb grans festivals, però la veritat és que hem aconseguit posar la Bisbal al mapa cultural cultural amb una sabata i una espardenya".

Puig ha coincidit amb Cortadellas a l'hora de destacar el paper que tenen les petites editorials. "Són gent que fa temps que estan picant pedra i fer fires d'aquest tipus també és fer una aposta clara per la cultura fora de les grans empreses que s'ho mengen tot", ha reblat Puig.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS