En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un professor passant llista abans que comencin els exàmens de les Proves d'Accés a la Universitat a la UdG. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els alumnes de segon de batxillerat i cicles formatius s'enfronten des d'aquest dimecres a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU).

A les comarques gironines, els exàmens han començat puntualment a les nou del matí sense "cap incident", tal com ha confirmat la coordinadora de les PAU a la demarcació, Manuela Hidalgo. A més, Hidalgo ha fet una "valoració totalment positiva" dels exàmens.

Els estudiants han començat a entrar a les aules a partir de dos quarts de nou del matí, quan els han cridat un per un i els han entregat un codi de barres que hauran d'enganxar en cada examen. Aquesta etiqueta servirà per identificar l'alumne a l'hora corregir-lo. Amb això es busca que sigui un sistema totalment anònim i que els professors no sàpiguen de quin alumne és l'examen que estan avaluant.

La primera de les assignatures d'aquest dimecres ha estat Llengua Castellana i Literatura, una prova que per a molts ha estat "fàcil".

En total a les comarques gironines 3.057 alumens han començat les PAU aquest dimecres al matí a les comarques gironines. Representa un 2,5% menys de les persones que ho van fer l'any passat.

La majoria d'elles (2.367) fan els exàmens als campus de Montilivi i el Barri Vell de la Universitat de Girona. La resta, es divideixen en un tribunal a Olot amb 235 alumnes i dos tribunals més a Figueres amb 455 estudiants més.

D'altra banda, aquest any hi ha prop d'una cinquantena de persones que fan els exàmens en un tribunal especial perquè tenen necessitats educatives diferents. Es tracta de persones que pateixen TDAH o dislèxia, entre d'altres especialitats i per això els donen mitja hora més que a la resta d'alumnes per completar les proves.

A partir del migdia, els alumnes han fet els exàmens en funció de la modalitat d'estudis que han cursat. Dijous al matí serà el torn d'Història i Llengua estrangera (aquí, 2.680 alumnes s'examinaran d'anglès; 35 de francès; quatre d'alemany, i dos d'italià). A la tarda, es faran els exàmens de Dibuix artístic, Llatí, Matemàtiques, Història de l’art i Química

Els estudiants podran consultar els resultats de les proves el proper 26 de juny. Les notes sortiran publicades per Internet i s'hi podrà accedir a través del portal accesuniversitat.gencat.cat. A partir d'aleshores, s'obrirà un termini de tres dies per sol·licitar revisions i fer reclamacions.

Vota el número 1

Per l'1 de desembre

COL·LABORADORS