En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Les imatges religioses robades a l'església de Fares.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un veí de Sant Gregori va trucar a emergències després de veure un vehicle sospitós a la població i va alertar que creia que, a dins el cotxe, hi havia objectes que podien ser robats.

Una patrulla de paisà dels Mossos d'Esquadra va muntar un dispositiu cap a dos quarts de quatre de la tarda de diumenge. Els agents van identificar dos sospitosos. A dins el cotxe, van localitzar diverses figures religioses i eines que podien haver fet servir per perpetrar el robatori.

El mossèn de la parròquia de Fares, el nucli on hi ha l'església romànica on van entrar a robar, va rebre ahir a la tarda una trucada dels Mossos d'Esquadra informant-lo de la recuperació de les peces robades.

El mossèn Miquel Oliveras va compartir les fotografies de les imatges religioses amb els responsables de les diferents parròquies per intentar saber l'indret. No va ser fins a la nit quan l'alcalde de Sant Ferriol, Albert Fàbrega, va confirmar que li semblava que eren de l'església Santa Maria de Fares.

Ja a mitjanit, l'alcalde i el mossèn van desplaçar-se fins al lloc i van trobar-se amb la porta rebentada. Tot i que no s'ha pogut determinar ben bé quan hi van entrar a robar, sospiten que podria haver estat diumenge mateix perquè algun veí que va passar per la zona no va veure la porta tancada i perquè els sospitosos duien eines que podrien haver fet servir per perpetrar el cop.

"La porta l'havien trencat amb un mall per fer-li un forat i poder obrir-la", lamenta el mossèn, que tot seguit assenyala que precisament la porta és de les peces de més valor de l'ermita perquè data de principis del segle XVIII.

Els lladres també es van emportar una part del forrellat, que eren peces originals, i una safata d'aram. "No sé si podrem recuperar-la com era, és on hi ha més treball", afegeix el rector que lamenta els danys causats a la porta.

Pel que fa a les imatges religioses, s'ha pogut recuperar l'estàtua principal que presideix l'altar i que és una representació de la Immaculada Concepció de mitjans del segle XX feta al taller d'Olot Arte Cristiano. Fa uns 1,40 metres. Els lladres també es va endur tres imatges més petites, d'entre 30 i 40 centímetres, corresponents a Sant Josep i dues marededeu. Una d'elles és una talla de fusta amb la verge vestida que data del segle XVIII, la peça més valuosa del botí que es emportar. El mossèn assenyala que són imatges religioses amb més valor sentimental que econòmic.

Aquesta església només s'utilitza un o dos cops a l'any. S'hi fa missa cada 15 d'agost i és la festa més important que s'hi fa. El mossèn explica que fins ara no havien tingut cap intent de robatori i atribueix a una neteja dels entorns de la carretera que haurien fet més visible l'església. Es troba a tocar de la C-66 i fins ara quedava amagada per la vegetació des de la carretera.

Aquest dilluns al matí han presentat la denúncia als Mossos d'Esquadra que mantenen la investigació oberta i properament recuperaran les imatges robades.

Vota el número 1

Pel 29 de setembre

COL·LABORADORS