En directe: Concurs Pica Lletres

 Llagostera Ràdio on-line

Una de les parets de pedra seca afectades de Sa Guarda. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'entitat ecologista SOS Costa Brava ha denunciat a l'Ajuntament de Cadaqués que les màquines tornen a treballar a Sa Guarda.

L'advocat de la plataforma, Eduard de Ribot, explica que els veïns els han fet arribar diferents vídeos on es veu que s'estan obrint rases i fent encofrats al paratge.

Davant d'això, aquesta setmana SOS Costa Brava ha entrat dues denúncies al consistori, requerint que inspeccioni si es tracta d'obres d'urbanització i que, si és així, s'aturin els treballs, s'ordeni retirar la maquinària (o bé precintar-la) i que s'enviïn al lloc efectius de la Policia Local o Mossos d'Esquadra per evitar que reprenguin.

De Ribot precisa, a més, que si les obres són d'urbanització, "es posin els fets en coneixement de la fiscalia".

El ja exalcalde de Cadaqués, Josep Lloret, va ordenar que les obres a Sa Guarda s'aturessin el passat 6 de juny.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Cadaqués ha garantit aquest divendres que els treballs que s'estan realitzant a la zona de Sa Guarda responen tan sols a motius de seguretat i formen part de l'aturada de les obres.

Segons ha detallat l'alcaldessa del municipi, Pia Serinyana, l'empresa està recollint el material i la maquinària de la zona, després d'aturar les obres per revisar de l'aprovació definitiva del projecte urbanístic.

Dins d'aquesta retirada, la constructora també està fent treballs per tal de mantenir tots els terrenys amb total seguretat que no hi haurà cap despreniment de terra. Per això, es podrien estar acabant alguns murs de contenció. També es tancarà un perímetre en les parcel·les.

L'Ajuntament ha anunciat que els treballs duraran dues setmanes. Mentrestant, els tècnics municipals i la policia vigilen que no es facin més obres de les autoritzades.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS