En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Diversos aliments per a persones vulnerables. / Foto: Creu Roja Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En total la Creu Roja a Girona distribuirà 288.396 quilos d'aliments entre persones vulnerables dins de la primera fase del Programa 2019 d'Ajuda Alimentària.

El Programa d’Ajuda Alimentària, cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desafavorides i en un 15% pel pressupost nacional, inclou la distribució total de més de 96 milions de quilos d'aliments.

La distribució dels aliments la duen a terme Creu Roja Girona i la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments, un 50% cada organització.

Des dels centres d'emmagatzematge de les dues organitzacions es distribuirà a les organitzacions associades de repartiment, que els faran arribar a les persones més desfavorides, de manera que aquestes puguin preparar fàcilment un menjar complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos nadons.

En aquesta primera fase del Programa d'Ajuda Alimentària, Creu Roja treballarà amb 32 entitats participants i, en total, Creu Roja repartirà aliments a més de 15.500 persones.

Els aliments són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. A la "cistella d'aliments" d'aquest any s'han fet actualitzacions i s'han incorporat algunes novetats.

Es lliuraran cigrons cuits, pasta alimentària espagueti, macedònia de verdures en conserva, pera i macedònia de fruites en conserva, tonyina i sardines en conserves, conserva de porc (magre), batuts de xocolata, arròs blanc, llet UHT , tomàquet fregit, galetes, potets infantils de fruita i de pollastre, i oli d'oliva.

Es tracta d'aliments especialment nutritius, que contribuiran a satisfer les necessitats de persones adultes i, de manera especial, dels menors. Aquesta cistella ha estat elaborada amb la col·laboració de la Federació de Bancs d'Aliments, Creu Roja i d'experts en nutrició dels ministeris.

Vota el número 1

Pel 17 de juliol

COL·LABORADORS