En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Manel Marcè girant un dels formatges ecològics que produeix a la granja. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La fal·lera pel consum ecològic ha anat en augment els darrers anys a Catalunya. Cada vegada hi ha més interès per part dels ciutadans en "menjar sa".

Això s'ha traduït en un increment de la demanda, que de retruc ha fet que apareguessin moltes empreses que es dediquin a elaborar o comercialitzar aquest tipus de productes. D'altres han vist en l'eco un mercat nou i han decidit fer el canvi per dedicar-s'hi en exclusiva.

En concret, les empreses de productes ecològics han crescut prop d'un 40% en els darrers cinc anys a Catalunya. S'ha passat 2.470 el 2013 a les gairebé 4.000 que hi ha actualment. U

na pujada que és general a les quatre demarcacions, si bé la de Barcelona és la que més firmes té registrades, segons les dades d'Unió de Pagesos Des del sector consideren que el principal motiu és "la consciència per menjar sa" que ha anat adquirint la ciutadania, però també la qualitat dels productes que ofereix l'ecològic.

Per demarcacions, la que més empreses té registrades al CCPAE és la de Barcelona, que en compta prop de 1.500, això són 600 més que fa cinc anys. Lleida en té un miler, quan fa un lustre n'hi havia 667 de registrades i Tarragona està al voltant de les 950 actualment. Girona, per contra, és la que menys en registra. En concret, 450 si bé i com a la resta de demarcacions el nombre ha crescut els darrers anys.

Tot i no ser la primera en nombre d'empreses, Lleida compta amb el major nombre d'hectàrees de superfície ecològica. En total està al voltant de les 110.000, molt lluny de Girona que en té 43.000, les 39.000 de Barcelona i les 21.000 de Tarragona.

Vota el número 1

Pel 9 de desembre

COL·LABORADORS