En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Interior de la Biblioteca Julià Cutiller de Llagostera. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb una potència de 10kW la Biblioteca Julià Cutiller de Llagostera disposarà d’una instal·lació fotovoltaica per a l’autocosum energètic.

La instal·lació constarà de 44 plaques solars de 275 W cada una ubicades a la teulada que proporcionaran energia elèctrica pel funcionament d’una part de l’equipament municipal.

Amb aquesta instal·lació es preveu un estalvi energètic anual d’uns 4.500 kg d’emissions de CO2 a l’atmosfera i un estalvi econòmic de més de 35.000€ en 25 anys.

Les dades i gràfiques de consum, generació, estalvi d’emissions es podran consultar en temps real des de la mateixa biblioteca mitjançant unes pantalles digitals.

Aquestes dades podran ser consultades pel usuaris de l’equipament així com pels alumnes dels centres educatius del municipi en les seves visites a la biblioteca, tal i com ha explicat el regidor de Medi Ambient, David Parron.

La posada en marxa de la nova instal·lació permetrà reduir la potència actual contractada amb la companyia elèctrica, estalviant uns 325€ anuals, per aquest concepte a la factura de la llum.

L’actuació forma part del Pla d’Acció per a l’energia sostenible (PAES) dins del capítol de millora de l'eficiència energètica en els equipaments municipals.

Es preveu que les obres d’instal·lació comencin en el transcurs de les properes setmanes i finalitzin abans del mes de setembre. El pressupost de l’actuació és de 23.402,04€, dels quals 15.000€ estan subvencionats per la Diputació de Girona.

Vota el número 1

Pel 17 de juliol

COL·LABORADORS