En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Representants municipals i dels cossos de seguretat de Platja d'Aro durant la concentració de condemna a l'agressió sexual. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En un comunicat, la Fecasarm mostra el seu "enuig" per uns fets que "injustament malmeten la imatge del sector i dels seus usuaris".

En aquest sentit, recorden que, conjuntament amb l'Ajuntament de Platja d'Aro, executen anualment campanyes de conscienciació per, precisament, prevenir l'assetjament i les agressions sexuals en l'àmbit de l'oci nocturn.

A més, l'entitat està estudiant personar-se com a acusació popular per "exigir la màxima pena" als autors.

La campanya inclou el missatge "No és No" en format de sota-gots, així com hashtags "#NoesNo" i "#NomeansNo" amb l'objectiu que arribi tant a públic nacional com estranger.

En total, es distribueixen prop de 3.000 sota-gots entre uns 40 bars i locals d'oci nocturn del municipi de la mà de dos promotors cívics, els quals expliquen els objectius de la campanya als usuaris del sector i els distribueixen. Segons la federació, "el missatge" arriba a més de 10.000 persones.

El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, afirma que no acceptaran aquest tipus de conductes i ha anunciat que estan estudiant personar-se com acusació popular en els fets. "Que serveixi d'avís als qui es pensin que aquestes accions surten gratuïtes i d'escarment per als seus autors", assegura.

D'altra banda, Unes 200 persones s'han concentrat davant de l'Ajuntament de Platja d'Aro aquest dilluns al migdia per "condemna" i "rebutjar" la presumpta agressió sexual múltiple a una turista francesa a la Platja Gran del municipi.

L'alcalde, Maurici Jiménez, ha explicat que la Policia Local lliurarà als Mossos d'Esquadra les imatges enregistrades de les càmeres de videovigilància que hi ha a la població (i que s'utilitzen per llegir matrícules) per ajudar a aclarir els fets.

Jiménez ha assegurat també durant la lectura d'un manifest que no escatimaran esforços i recursos per lluitar contra aquest altres tipus de delictes i ha recordat que fa temps que al municipi es fan campanyes en relació a l'oci nocturn. "Aquestes accions en els darrers quatre anys han donat fruits", ha precisat.

La turista francesa va denunciar aquest diumenge una agressió sexual múltiple a Platja d'Aro. La noia va explicar a la policia que tres homes la van abordar a la sortida d'un pub del municipi costaner, i se la van endur a la Platja Gran, on l'han agredit sexualment.

Hores d'ara, els mossos investiguen el cas per identificar i localitzar els presumptes agressors i no tenen, encara, cap detingut. La jove francesa va ser traslladada a l'Hospital de Palamós després d'avisar a la policia, des d'on es van activar els protocols habituals en aquests casos.

Vota el número 1

Pel 15 de desembre

COL·LABORADORS