Llagostera Ràdio on-line

El punt on es va escapar el toro del correbous de Vidreres. / Foto: ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha apostat per un debat "profund i serè" sobre els correbous després de l'accident d'aquest cap de setmana a Vidreres.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Budó ha explicat que el Govern està "estudiant i valorant" què ha passat però no s'ha pronunciat sobre si l'executiu és partidari de revisar les lleis existents, com la llei que regula els espectacles amb animals.

"En aquests moments la societat demana una resposta i l'haurem de donar", ha afegit per després garantir que el debat serà promogut "des del territori i amb el territori".

L'accident del passat diumenge a Vidreres va deixar un total de 19 ferits, dels quals una dona va resultar ferida greu. La dona continua ingressada al Trueta de Girona. La víctima, l'única dels dinou ferits que no ha rebut l'alta, va haver de ser operada d'urgència però, segons fonts del centre hospitalari, la seva evolució és bona.

L'accident es va produir quan un toro va escapar del tancat durant el correbous, es va enfilar per la tanca i va envestir diverses persones que hi havia entre el públic. Diversos dels ferits van ser atesos pels serveis d'emergència in situ. Vuit més va ser derivats al Trueta, set al Santa Caterina de Salt i un més al CUAP Güell de Girona.

Arran dels fets, l'Ajuntament es reunirà amb l'entitat organitzadora i prendrà una decisió sobre el futur de l'esdeveniment en els propers dies.

Diverses entitats animalistes, per la seva banda, han reclamat al consistori que suspengui definitivament els correbous i estudien emprendre accions legals.