En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La manifestació de diversos veïns demanant el tancament d'Hinojosa al mes de juliol. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Sarrià de Ter pressiona la paperera Hinojosa perquè acabi amb les males olors i els sorolls abans que acabi l'any.

Des del consistori assenyalen que aquest és el termini que donen a l'empresa perquè solucioni aquesta problemàtica que porta arrastrant des de que es va tornar a obrir la planta, i que ha provocat diverses manifestacions per part dels veïns de la localitat gironina.

En cas que Hinojosa no complís, Sarrià de Ter adverteix que es reserva la possibilitat de prendre accions legals.

Des de l'Ajuntament també exigeixen que l'empresa els doni compte dels resultats de l'estudi que s'ha realitzat el mes d'agost, i que tenia com a objectiu avaluar les noves mesures preses per part de l'empresa. El govern municipal també exigeix més implicació per part de la Generalitat a qui li reclama que demani aquest informe a la paperera.

Tot plegat es va discutir en una reunió el passat dimarts al Departament d'Empresa i Coneixament a Barcelona, en una trobada en la què hi havia representants del govern municipal, encapçalats per l'alcalde, Narcís Fajula, a més d'altres membres de l'executiu local. També hi van assistir regidors de l'oposició i un membre de la Plataforma Prou, que lluita per denunciar el malestar dels veïns afectats.

A banda de denunciar els problemes mediambientals que pateixen per culpa de la planta de paper, la reunió va servir per fixar una reunió de caràcter tècnic el proper 27 de setembre, a les instal·lacions d'Hinojosa. L'objectiu d'aquesta trobada és que l'empresa exposi les mesures que ha dut a terme fins ara per posar fi a les males olors i als sorolls que genera la planta.

En aquest sentit, des de l'Ajuntament han reclamat a la Generalitat que exigeixi els estudis que Hinojosa ha dut a terme per avaluar l'efectivitat de les solucions que ha dut a terme per mitigar les molèsties, i que ha estat comprovant al llarg del mes d'agost. Un estudi que el consistori ja ha reclamat.

Tanmateix, també s'ha acordat que les demandes enviades a l'Ajuntament, les ordenances i i les millores tècniques, quedin recollides en la modificació de la llicència ambiental que actualment està en revisió. De moment, hi ha fins a 143 al·legacions de veïns.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS