En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La Guàrdia Civil empenta la gent que es concentrava a les portes del col·legi de Sant Julià de Ramis. / Foto: Carles Palacio (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Sant Julià de Ramis ha decidit portar a l'Audiència Nacional la reclamació per danys del pavelló municipal durant el referèdum de l'1 d'octubre.

L'Ajuntament ha presentat un recurs contenciós sis mesos després d'haver presentat una reclamació patrimonial i que el Ministeri de Justícia no hagi respost.

L'alcalde, Marc Puigtió, diu que aniran fins al final per aconseguir que se'ls reconegui la indemnització per un danys a les instal·lacions que valoren en més de 13.000 euros.

A l'escrit del recurs, el consistori recorda que van presentar la reclamació el 31 de gener del 2018 per "funcionament anormal de l'administració" i que onze dies després el mateix Ministeri informava que s'havia iniciat la tramitació de l'expedient informatiu establint un termini de sis mesos per resoldre-ho, que ja ha expirat.

Des de l'Ajuntament insisteixen que el 6 de setembre del 2017, la Generalitat va convocar el referèndum i que, per facilitar que es pogués dur a terme, el consistori va acordar el 7 de setembre donar suport a la Llei del Referèndum, "facilitant les instal·lacions del pavelló" durant aquella jornada.

"Aquell dia membres del cos de la Guàrdia Civil van irrompre a l'interior del pavelló provocant un seguit de desperfectes i de danys materials que entenem que es podrien haver evitat si la seva actuació s'hagués fet de manera diferent", remarquen al recurs.

En aquest sentit, insisteixen que l'actuació de la policia "es va escapar dels límits de la proporcionalitat exigida". A més, remarquen que "en cap cas, l'actuació va ser coordinada amb cap representant de l'Ajuntament ni aquest en va tenir coneixement fins al mateix dia".

Vota el número 1

Pel 22 de gener

COL·LABORADORS