En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Famílies clavant les tendes en el pati de l'escola Gaziel en contra de la supressió d'una línia de P3. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Des de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols asseguren que, tot i que la retallada es va anunciar fa mesos, les xifres han canviat. Exigeix a Educació que faci marxa enrere i no suprimeixi una línia de P3 de l'escola Gaziel.

I és que, segons diuen, amb les matriculacions que s'han fet fora de termini, "la ràtio d'alumnes ha pujat". "Hi ha 205 alumnes de P3. Repartint-los entre els grups concedits, dona una ràtio de més de 22 alumnes per classe".

En aquest sentit, el regidor d'Educació, Salvador Calabuig, critica que si la ràtio al municipi fos de 22 "com passa a Cassà de la Selva, Calonge o Palafrugell, a Sant Feliu correspondrien deu aules de P3 però aquí la ràtio és de 24 o 25, depenent dels centres". Per això, reclama el mateix "tracte" que tenen altres poblacions.

La petició arriba després que el mes de maig van començar diverses mobilitzacions, entre les quals una tancada per intentar evitar l'eliminació de la línia. Des de l'AMPA, però, no tenen previstes noves protestes coincidint amb l'inici del curs escolar però contemplen una reunió amb la direcció del centre.

Des del consistori reivindiquen Sant Feliu com una "ciutat educadora" que "treballa per proporcionar la millor educació per a tothom". "La inversió que es fa des de l'Ajuntament és important, gestionant dues escoles bressol, finançant el lloguer de la nau de graus de FP de Nàutica i gestiona la matriculació dels alumnes", asseguren. Tot plegat, malgrat que "la Generalitat fa anys que no abona la quantitat de 19.000 euros que es va comprometre a aportar a l'Oficina Municipal d'Educació".

També recorden que ofereixen gratuïtament les aules per al Centre de Formació d'Adults sense "cap compensació" del Departament i que aporten més de 60.000 euros per adquirir llibres de text perquè tothom "tingui igualtat d'oportunitats".