En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Creu Roja ha posat en marxa un programa per facilitar el retorn a l'escola dels infants en situació de vulnerabilitat a la província de Girona.

En total es distribuiran 16.500€ en ajudes escolars entre prop de 160 nens i nenes en risc.

Concretament, aquestes ajudes es destinaran a la compra de llibres i de material escolar, una depesa que, en molts casos, no poden assumir les famílies en situació de dificultat.

Segons dades de l'11è Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja, sobre la cronificació de la pobresa, es detecta que més del 44,5% de les famílies ateses per Creu Roja en programes vinculats a l'extrema vulnerabilitat, es troben en situació de pobresa crònica o persistent i un 84,5% en situació de pobresa greu.

Es tracta d'un col·lectiu en què la mitjana d'ingressos familiars se situa entre els 300 i 600€ (majoritàriament provinents de prestacions) i que d'entre la població activa enquestada, més de la meitat de les famílies tenen tots els seus membres adults a l'atur (60%).

Davant d'aquesta situació, la Creu Roja Girona destinarà 16.500€ per ajudes per a llibres i material escolar, gràcies als fons propis, a les aportacions econòmiques d'administracions, herències i llegats a favor de l'entitat.

Els nens i nenes que gaudeixen d'aquestes ajudes, pertanyen a famílies amb greus dificultats econòmiques a causa del baix nivell d'ingressos o bé a la inexistència d'aquests, que estan en seguiment per part de la mateixa Creu Roja coordinadament amb els serveis socials territorials.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS