En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un mostrador de Ryanair a l'aeroport de Girona. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Generalitat proposarà una sanció de 44.000 euros contra Ryanair per vulnerar el dret de vaga i obstruir l'activitat inspectora.

En concret, la proposta de sanció de la Inspecció de Treball contempla 24.000 euros per vulneració de dret de vaga i 20.000 per obstrucció de l'activitat inspectora.

Un cop fet aquesta proposta, la companyia pot recórrer davant del Departament de Treball i, si ho fa, aquest analitzarà els seus arguments. En cas que no hi hagi recurs, Treball executarà la sanció.

El sindicat USOC ha celebrat que la Generalitat hagi imposat una sanció a Ryanair per haver vulnerat el dret de vaga dels treballadors i obstruir l'activitat dels inspectors.

En un comunicat, la secretària de Comunicació d'USO, Lídia Arasanz, ha explicat que confia que s'exigeixi a l'aerolínia "un mínim respecte al dret de vaga i que l'actuació Inspectora durant les convocatòries d'aturades constati tots els incompliments de la companyia irlandesa".

Representants del sindicat van denunciar la vulneració dels drets dels treballadors per part de la companyia en una reunió amb la Generalitat. En aquell moment, USOC va criticar la Generalitat per la seva activitat "sorprenentment passiva" en no sancionar Ryanair.

"Cal trobar una alternativa per evitar el tancament de la base de Girona i evitar la pèrdua de llocs de treball a l'aeroport de Girona i esperem que la Generalitat treballi en aquestes solucions", ha afegit el coordinador d'acció sindical d'USOC, Àngel Garrido.

Els tripulants de cabina de Ryanair han convocat deu jornades de vagues al setembre en contra dels tancaments de les bases de Girona, Tenerife, Las Palmas i Lanzarote.

Vota el número 1

Pel 10 de febrer

COL·LABORADORS