En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una mà omplint un got d'aigua d'una aixeta a la Bisbal d'Empordà. / Foto: Albert Martínez (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El servei d'aigua de la Bisbal d'Empordà no es municipalitzarà, malgrat la voluntat política de la majoria del ple i de l'actual equip de govern.

El problema, explica l'alcalde de la ciutat, Enric Marquès, és que el subministrament va lligat al servei de clavegueram que, ara per ara, "és clarament deficitari", ja que necessita un manteniment molt costós.

"La municipalització de l'aigua ha de venir determinada perquè econòmicament ens surti a compte", assenyala Marquès.

Costos a banda, el batlle també reconeix que el fet de recuperar la gestió pública d'aquest servei, podria agreujar les relacions que actualment té el consistori amb Sorea, l'empresa encarregada de prestar-lo, i que té un litigi amb l'Ajuntament després que es declarés nul el contracte que tenia l'empresa. Fins que no es resolgui i la Bisbal decideixi quina opció li interessa més, Sorea segueix prestant el servei.

Marquès ha explicat que ara el que toca és "resoldre" el conflicte amb l'empresa i lamenta que hagi estat un "tema personal" que s'ha dut a nivell municipal. L'alcalde també ha assenyalat altres "problemes" com la construcció de la biblioteca que es deuen a la mala relació personal dels implicats.

En aquest sentit, el batlle ha volgut traçar una línia vermella i ha deixat clar que "no es gastarà ni un euro del pressupost municipal per litigis per gestions d'altres grups que hagin fet en un moment determinat".

Per tot plegat, Marquès espera que es resolgui la qüestió de la biblioteca a finals d'any i el contracte amb Sorea que la Comissió Jurídica Assessora va declarar nul. Un cop resolta la situació, diu Marquès, serà el moment de veure quin és el model de gestió de l'aigua que més interessa a la Bisbal.

En la darrera legislatura, amb Lluís Sais al capdavant del consistori es van celebrar diverses mocions per reclamar la gestió pública de l'aigua. En totes elles, el resultat va ser clarament favorable a municipalitzar-la. Dels disset regidors, només un hi va votar en contra, el que aleshores representava CiU, Xavier Dilmé. La resta, ERC, CUP ICV, PSC i Compromís per la Bisbal van mostrar-se favorables.

Es dona la circumstància que el resultat actual seria semblant, ja que la correlació de forces a l'actual ple és pràcticament la mateixa. A més, es van fer diversos estudis que avalaven una gestió pública de l'aigua, això sí, desvinculada del clavegueram, una possibilitat que des d'alguns grups polítics asseguren que seria possible tirar endavant.

Vota el número 1

Per l'1 de desembre

COL·LABORADORS