En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El ple de la Diputació de Girona. / Foto: Lourdes Casademont (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Durant la lectura institucional d'emergència climàtica, la Diputació de Girona ha expressat el seu suport a la tercera vaga mundial per al clima que es farà el 27 de setembre.

La jornada s'ha plantejat com a una vaga estudiantil, de consum i amb mobilitzacions per declarar de manera immediata l'emergència climàtica.

En el text que s'ha llegit al ple d'avui, la corporació ha reclamat una "resposta ferma" amb polítiques energètiques, ambientals i sostenibles "decidides" des de totes les institucions. "Hem de passar del compromís a l'acció" per generar "canvis reals", es recull al text, on també s'ha posat el focus en el paper "clau" del món local en la conscienciació i el canvi d'hàbits de la ciutadania.

En aquest sentit, s'han compromès a donar suport tècnic i econòmic en accions com ara la protecció dels espais naturals, la reducció dels residus (i especialment l'ús del plàstic en tots els àmbits locals), fomentar l'estalvi i l'eficiència energètica i facilitar la implantació d'energies renovables.

També volen que la Diputació sigui "carboni neutre" en la seva actuació, amb mesures com la creació del fons de carboni per compensar les emissions amb inversions en eficiència energètica i renovables.

D'altra banda, s'han compromès a ajudar als ajuntaments en la reducció de les emissions de gasos contaminants als municipis i insten l'estat espanyol a complir els compromisos vigents sobre el clima i l'energia fixats pel 2030.

 

Vota el número 1

Per l'1 de desembre

COL·LABORADORS