En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una voluntària abocant les deixalles que han trobat aquest diumenge a Palamós. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Només dues hores han necessitat els 150 voluntaris que diumenge van participar a la neteja d'alguns dels paratges naturals de Palamós i Sant Feliu de Guíxols, per recollir més de 500kg de brossa.

Una brossa que molt probablement hauria acabat al mar i que "preocupa" als organitzadors de l'acte, l'associació Mou-te pel Mar.

Els participants que van sortit de Palamós ho van fer des de la Llotja després d'un petit escalfament. Alguns van anar corrent fins a la Platja de Castell, el punt més llunyà dels que es netejaven.

D'altres van decidir acostar-se a la zona de Cap Roig o a la Platja de la Fosca, una de les que acumula més residus, especialment a l'estiu. La membre de Mou-te pel Mar, Judit Hidalgo, explica que malgrat que els mesos de juliol i agost augmenta el nombre de deixalles que es troben, el problema "hi és tot l'any".

Hidalgo ha fet especial esment en que els residus que s'han recollit "no acabaran al mar" i celebra que cada vegada "hi ha més consciència" per part de la ciutadania si bé "encara queda molta feina per fer".

"La realitat és que fan molta falta accions com aquesta, deixar de ser incívics, cuidar una mica més el nostre planeta i tenir en compte que el canvi climàtic és una realitat", explica Hidalgo. El seu company a l'associació, Miquel Ferrés, assenyala que tot i que el poble "es pot veure net", la realitat és que hi ha molts racons plens de deixalles.

Ferrés ha explicat que durant la setmana diverses barques de pescadors s'han dedicat a intentar netejar el fons marí i han acumulat els residus en uns contenidors, per després fer-ne la tria i poder reciclar. "És increïble la quantitat de plàstics que s'arriben a llançar al mar", lamenta.

Un altre dels problemes són les burilles, que se solen trobar principalment a la sorra d'algunes de les platges. En aquest sentit, des de Mou-te pel Mar celebren la iniciativa d'algunes localitats costaneres del Baix Empordà que han decidit prohibir fumar a les seves platges.

Vota el número 1

Pel 8 de març

COL·LABORADORS