En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'acte de celebració del Dia Mundial del Turisme a Masarac. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El castell de Biart ha estat l'escenari de la 16a edició del Dia Mundial del Turisme. La cita anual on el sector turístic fa reivindicacions i reclama a les administracions mesures per promoure la Costa Brava.

El president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques Gironines, Antoni Escudero, ha aprofitat la celebració per reclamar un enduriment del Codi Penal per lluitar contra els delinqüents reincidents.

Escudero ha insistit que Catalunya és una destinació "segura" però que el creixent nombre de delictes, sumat al fet que els ·reincidents entren per una porta i surten per l'altra", no ajuda i que "acabarà passant factura". "Representants del govern de l'estat: preneu nota", ha afegit.

En el seu discurs, Escudero també ha reivindicat la importància que ha tingut per a les comarques gironines l'aeroport de Girona i ha dit que la voluntat de Ryanair de treure la base de Vilobí d'Onyar, juntament amb la fallida de l'operador Thomas Cook, han "impactat" a la demarcació.

En aquest sentit, ha dit que la companyia s'ha de quedar sí o sí perquè si treuen la base es perdran vols i ha demanat a les administracions, però també a l'empresariat i, fins i tot, als sindicats que hi posin de la seva part per evitar que marxi.

En aquest sentit, Escudero s'ha referit al baixador de l'AVE a l'aeroport com una "oportunitat" i ha demanat a la Generalitat i a l'estat espanyol que ho facin "realitat". "Ara toca més que mai posar en marxa aquesta infraestructura", ha dit. La situació, a més, posa sobre la taula la necessitat de buscar "alternatives" per portar turistes a la demarcació.

D'altra banda, ha dit que cal buscar alternatives per portar turismes a la demarcació i que cal que les administracions lluitin contra les activitats "il·legals". Entre elles, en allotjaments turístics però també en fenòmens com el top manta, que "ens té fregits".

Per la seva banda, el president de la Diputació, Miquel Nogué, ha admès l'impacte que l'anunci de Ryanair i la fallida de Thomas Cook han tingut en el sector turístic gironí però ha dit que, malgrat això, durant els mesos de juliol i agost hi ha hagut un increment de l'1,7% en el nombre de visitants i un 5% en les pernoctacions.

També, ha dit, ha crescut la despesa al voltant del 3%. En referència a Ryanair, ha admès la dependència de la companyia que té l'aeroport però ha dit que aquesta situació s'ha reduït en els últims cinc anys, passant del 95% al 75%. "Hem de buscar que el nombre de vols i visitants es mantingui", ha dit.

Pel que fa a Thomas Cook, ha assegurat que cal buscar nous operadors i convertir l'aeroport de Girona en "complementari" del de Barcelona.

Durant l'acte de celebració també s'ha rendit homenatge al president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà, Lluís Fernández, mort recentment, i s'ha lloat la tasca que ha fet per a la comarca.

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona va néixer l'any 1977 i agrupa onze associacions comarcals i locals. L'organisme compta a dia d'avui amb més de 1.550 empreses federades.

Vota el número 1

Pel 17 de juliol

COL·LABORADORS