En directe: En Joc

 Llagostera Ràdio on-line

Els manifestants tallant l'avinguda Jaume I davant la subdelegació del govern espanyol de Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Unes 200 persones convocats pels CDR s'han concentrat davant de la caserna de la Guàrdia Civil de Girona a primera hora del matí.

Han quedat a les sis del matí a la plaça Catalunya de Girona i des d'allà han anat a peu fins a la caserna de la Guàrdia Civil, situada al carrer d'Emili Grahit. Durant la concentració han llençat ous, pintura i un petard.

Un cordó policial format per mitja dotzena de furgonetes dels Mossos d'Esquadra els ha barrat el pas. Els concentrats han decidit finalment marxar després que els Mossos els demanessin per megafonia que no busquessin enfrontaments. Els manifestants han advertit, però, que l'1-O és molt llarg i que la lluita no s'atura. Portaven pancartes amb els lemes 'Llibertat detingudes, la repressió no s'atura' i 'Dos anys després, el combat continua'.

Després han traslladat la seva protesta a la subdelegació del govern espanyol a la ciutat, que està protegida per tanques i pels Mossos d'Esquadra, que han encerclat els concentrats.

La policia ha denunciat un menor per desordres públics en virtut de la Llei de seguretat ciutadana, per haver llençat pintura contra la línia policial davant de la caserna de la Guàrdia Civil. Des d'allà, els manifestants han agafat la carretera de Barcelona i han passat per l'estació de l'AVE, molt protegida policialment, fins que han arribat a la subdelegació. Pel camí han bolcat alguns contenidors i han llençat algun petard.

Els manifestants han decidit mantenir la mobilització del segon aniversari de l'1-O davant l'edifici de la subdelegació del govern espanyol a Girona. A les deu del matí, la seixantena d'activistes que continuava la protesta han fet una assemblea i han acordat continuar tallant l'avinguda Jaume I, a l'alçada de la plaça U d'octubre, almenys fins al migdia quan han fet un dinar popular. Al mig de la carretera han fet una pintada amb pintura groga on s'hi pot llegir "1-O ni oblit ni perdó".

Tamé han fet una crida a través de les xarxes socials perquè més persones s'uneixin a la protesta. L'objectiu és mantenir-la fins que comenci la marxa de torxes, prevista per a les vuit del vespre.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS