En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Alguns productes a un estand del Girocòmic de la passada edició. / Foto: Fira de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El cap de setmana del 12 i 13 d'octubre, el Girocòmic tornarà a la Devesa de Girona. En aquesta quarta edició, el certamen creix en expositors i arriba fins al centenar.

Hi haurà estands d'escoles, associacions, botigues especialitzades, llibreries, editorials... A més, la fira també reserva un espai, l'Artist Alley (carreró d'artistes) perquè aquells qui vulguin puguin donar a conèixer els seus treballs.

Aquest 2019, el certamen incorpora un nou espai: el Girocòmic Kids. Està pensat per als infants, i durant els dos dies de fira s'hi faran activitats infantils i familiars, una desena de tallers i set actuacions musicals.

El programa d'aquesta quarta edició inclou quatre exposicions, set conferències, 12 tallers i 6 projeccions, entre d'altres. A més, al llarg del cap de setmana una vintena d'autors passaran per les carpes de la Devesa per signar-hi les seves obres.

Tampoc hi faltaran exhibicions (esgrima històrica, ninjutsu, danses d'anime) i una passarel·la i concursos de 'cosplays' (la subcultura japonesa que es basa en disfressar-se d'un personatge de còmic o videojoc).

D'entre les diferents activitats, el coordinador del saló, Aleix Freire, en destaca dues. La primera, una taula rodona sobre el feminisme il·lustrat on hi participaran les il·lustradores Lyona, Lola Vendetta i Maria Hesse. I la segona, una conferència sobre conflictes històrics que comptarà amb la presència de l'escriptor i periodista britànic John Carlin i de l'il·lustrador català Oriol Malet.

Girocòmic entregarà de nou el premi que porta el nom del saló. El guardó, que reconeix trajectòries professionals, s'atorgarà a l'il·lustrador gallec Miguelanxo Prado. Aquest 2019, a més, el certamen crea un nou premi, el 'Santi Navarro', dirigit a autors novells i al talent emergent. La primera en rebre'l serà la il·lustradora Andrea Torrejón.

El regidor de Cultura de Girona, Carles Ribas, ha subratllat que la gira és "una port d'entrada de la cultura a casa nostra" i ha proposat vincular el Girocòmic a la ciutat durant els 365 dies de l'any. "Després de l'edició d'enguany toca treballar per al futur", ha dit. "Vull asseure'm amb l'organització i marcar línies conjuntes, on centres cívics, socials, l'Ajuntament, l'aula d'escriptura de la Mercè i la resta d'entitats culturals de la ciutat treballin amb Girocòmic", ha avançat.

L'entrada al certamen costa 6 euros i mig. Per als nens d'entre 6 i 12 anys, el preu és de 4 euros. I per als menors de 6 anys o titulars del carnet Super 3, l'entrada és gratuïta. A més, als infants menors de 12 anys se'ls regalarà una joguina i una revista.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS