En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La pancarta a l'Ajuntament de Girona reclamant la llibertat dels presos polítics / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La petició arriba en resposta de les denúncies, entre elles la de Ciutadans, que s'han presentat reclamant que es garanteixi la neutralitat a les portes de les eleccions generals.

El partit taronja, de fet, ja ha portat més d'una vintena d'ajuntaments de la demarcació de Girona davant de la Junta Electoral.

A la notificació de Girona, la Junta Electoral demana que, banda de la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics, també es retirin la resta de símbols que pugui haver-hi tant a la façana com a les dependències municipals. L'equip de govern de JxCat analitzarà ara quina resposta li dona però, de moment, ja han avançat que aquest dilluns la pancarta no es retirarà.

A la Selva, la JEZ ha ordenat als ajuntaments d'Anglès, Blanes, la Cellera de Ter, Brunyola, Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Vidreres que de manera "immediata" adoptin les mesures necessàries per ordenar retirar dels edificis públics estelades, llaços grocs, fotografies de candidats o polítics, a més de pancartes, cartells o "qualsevol altre símbol partidista" o que contingui imatges o expressions "coincidents o similars a les utilitzades per qualsevol de les entitats polítiques concurrents a les eleccions".

La notificació de la Junta Electoral de Santa Coloma de Farners dona de termini a aquests ajuntaments per adoptar les mesures fins a les tres de la tarda d'aquest dimarts. La JEZ també ha ordenat el mateix a l'Ajuntament d'Amer. I al Gironès, a banda de Girona, la Junta Electoral ha fet arribar notificacions als ajuntaments de Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Salt perquè retirin pancartes i llaços.

A banda de Girona, la Junta Electoral ha fet arribar notificacions als ajuntaments de Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Salt perquè retirin pancartes i llaços. La mesura adoptada per la JEZ respon a les denúncies presentada per Ciutadans.

D'altra banda, l'Ajuntament de Figueres va retirar divendres la pancarta que tenia penjada a la façana en suport dels presos polítics aquest divendres després de rebre la notificació de la JEZ i Olot ha fet el mateix aquest cap de setmana. L'Assemblea Artistes de la Garrotxa també ha traslladat el mural dedicat a l'1-O que hi havia a una paret del consistori

Vota el número 1

Pel 7 de maig

COL·LABORADORS