En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Dos nens en una atracció de Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La iniciativa s'emmarca en el projecte de 'Fires en silenci' que busca reduir l'estrès que poden produir els estímuls acústics i lluminosos en nens que pateixen un Trastorn de l'Espectre Autista.

En concret, les atraccions de les Fires de Sant Narcís de Girona reduiran la música i la llum durant el matí del dimecres 30 d'octubre, i serà per adaptar-les a les persones amb necessitats especials.

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ha destacat la voluntat de millorar l'accessibilitat de les festes de la ciutat i ha avisat que "mica en mica anirem implementant mesures que permetin tenir espais més adaptats".

D'altra banda, també s'ha anunciat que la degana del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, M. Assumpció Puig, serà la pregonera de les Fires de Sant Narcís d'aquest any.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha destacat que han escollit la degana perquè "representa l'empoderament de la dona en l'àmbit tecnològic" i creu que cal "donar el missatge a la ciutadania" de la importància que ha de tenir la presència femenina en el "món tecnològic i digital".

De fet, l'alcaldessa ha remarcat que en el mercat laboral del futur, les carreres de ciències i tecnologies tindran un pes important, que és precisament dues àrees en què les dones encara representen una minoria. Per això Madrenas ha defensat la necessitat de "fomentar les vocacions femenines en l'àmbit científic i tecnològic".

A més, l'alcaldessa ha afegit que Assumpció Puig és "gironina" i també representa "el lideratge femení", ja que és la màxima representant del col·lectiu d'arquitectes a Catalunya, ocupant el deganat del COAC. Assumpció Puig farà el pregó el divendres 25 d'octubre a les 8 del vespre des del balcó de l'Ajuntament de Girona.

Amb el pregó arrencarà un programa amb més de 260 activitats per a diferents públics. En destaquen la diada castellera (el diumenge 27 d'octubre), el correfoc (el dissabte 26) o la 38a trobada de gegants i bestiari de Girona (el diumenge 3 de novembre). En aquesta trobada, els dos gegants de la ciutat, l'Anna Gironella i Carlemany, estrenaran vestits nous.

Per tercer any les Fires de Sant Narcís comptaran amb la Festa Major dels Quatre Rius, un conjunt de proves que fomenten la participació de la ciutadania amb una macrogimcana. Aquesta es divideix en quatre equips, un per cada riu que creua la ciutat (Ter, Onyar, Güell i Galligants).

Per als més petits hi haurà les atraccions instal·lades a la Devesa, que un any més comptarà amb una jornada amb un 2x1 en el preu dels tiquets, el dimecres 30 d'octubre a partir de les cinc de la tarda. També hi haurà atraccions sostenibles als barris de Santa Eugènia i Pla de Palau i diversos espectacles de carrer com una representació de titelles a la plaça de Santa Sussanna, el dissabte 2 de novembre.

Aquest any, l'Ajuntament de Girona ha optat per traslladar l'audició de sardanes que es feia habitualment a la plaça de l'U d'Octubre de 2017 a l'envelat de la plaça Miquel de Palol. El canvi és per prevenir cancel·lacions i canvis a causa de la pluja.

Per últim, cal destacar també que l’espai de la Copa comptarà per segon any amb un punt lila adreçat a informar, prevenir i, si és el cas, denunciar possibles agressions sexistes que tinguin lloc durant les Fires. Concretament, el punt lila estarà obert els dies que hi hagi concert a la Copa -25, 26, 28 i 31 d’octubre i 1 i 2 de novembre-, de 23h a 5h.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS