En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La Plaça Poeta Marquina de Girona amb els concentrats. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un cop s’ha conegut la sentència en contra dels presos polítics per part del Tribunal Suprem, milers de persones han sortit al carrer a Girona.

Uns 8.000 manifestants s'han concentrat a la plaça del Vi de Girona, davant de l'Ajuntament per mostrar el seu rebuig a la sentència.

L'Ajuntament de Girona ha suspès "tota activitat" durant les properes 48 hores com a resposta a la "cruel sentència" que el Tribunal Suprem ha fet pública aquest dilluns contra els presos independentistes. L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ha assenyalat que no hi haurà activitat a cap equipament municipal.

Visiblement afectada, Madrenas ha donat suport a les famílies dels presos i considera que es tracta d'una sentència "injusta".

L'alcaldessa ha fet aquestes declaracions a la Subdelegació del Govern on hi ha hagut tensió entre una parella unionista que portava una bandera d'Espanya i els manifestants.

Inicialment, els concentrats no han fet cas a la parella, però al final alguns dels manifestants li han recriminat que continués "provocant".
Finalment, han estat els mateixos protestants els qui l'han acompanyat fins on hi havia els Mossos entre crits i alguna empenta. La parella ha marxat i no s'han registrat més incidents.

Centenars d'estudiants i treballadors de la UdG han sortit al carrer, un dels punts de trobada ha estat la seu del rectorat i s’han desplaçat fins a la seu de la Generalitat a Girona, on treballadors de la institució també han tallat el carrer Pompeu Fabra que hi ha davant de l'edifici per expressar el seu rebuig a la sentència. 

Per altra banda, un grup d'estudiants també han tallat una de les entrades de Girona que s'accedeix des del pont Major.

D’altra banda, milers de persones s’han concentrat davant de l'estació de l'AVE de Girona, al costat de la Plaça Poeta Marquina.  Són part dels 8.000 manifestants que han marxat de la Plaça del Vi i que, prèviament, havien protestat davant de la Delegació del Govern de la Generalitat a la ciutat.

L'estació de l'AVE es troba encerclada per un cordó de seguretat format per vuit furgonetes dels Mossos d'Esquadra amb una trentena d'agents repartits per evitar que els manifestants accedeixin a la infraestructura, com ja ha passat en alguna ocasió, en la què han tallat les vies de l'AVE.

Part dels manifestants independentistes esperen agafar el tren al llarg d'aquest dilluns per desplaçar-se a la Plaça d'Espanya de Barcelona.

 

Vota el número 1

Pel 14 de maig

COL·LABORADORS