En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Enfrontaments entre manifestants i antiavalots de Mossos i Policia Nacional a Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'acte de caire familiar organitzat per les entitats independentistes a la ciutat de Girona s'ha transformat en una batalla campal davant de l'edifici de la Subdelegació del govern espanyol.

A dos quarts de nou, quan l'acte ha acabat, diversos encaputxts han llençat espelmes contra els Mossos d'Esquadra que estaven protegint l'edifici la seu del govern espanyol a Girona.

Els activistes han retret a la policia catalana que s'haguessin produït càrregues durant la tarda per fer fora a la gent del tall de l'AP-7. L'ambient s'ha anat encenent i els manifestants han començat a arrencar les llambordes de la vorera per tirar-les contra els agents dels Mossos d'Esquadra. Aquests han repetit en diverses ocasions que sinó cessaven els llançaments d'objectes, procedirien a actuar.

Això ha fet que els cossos de seguretat s'organitzessin en un cordó policial que estava format per Mossos d'Esquadra i Policia Nacional. Els activistes han arrencat les tanques que protegien l'edifici i n'han arrancat alguns ferros per posteriorment llançar-los als agents.

Finalment la policia ha començat la seva intervenció dispersant els manifestants en tres fronts diferents: d'una banda hi havia gent a la via Jaume I en direcció a l'Eixample, per l'altra els Mossos han realitzat un nou cordó policial a la plaça de l'U d'Octubre de 2017 i per últim, la Policia Nacional s'ha ocupat del front que hi havia a Jaume I en direcció a Correus.

En aquest moment, els Mossos d'Esquadra han carregat contra els membres de la protesta i han llançat projectils de FOAM. Almenys una persona n'ha resultat ferida. Segons han explicat alguns usuaris a les xarxes socials, aquest ha estat atès d'urgència i es tractaria d'un menor de 17 anys.

L'ambient més tens s'ha viscut en la intervenció del Cos de la Policia Nacional. Els encaputxats han construït barricades amb contenidors en diversos punts de Jaume I, mentre la policia espanyola disparava salves per dispersar la multitud.

Això ha fet retrocedir als manifestants en direcció a Correus, fet que ha comportat que diverses persones caiguessin a terra. La Policia Nacional ha fet retrocedir els activistes fins a la plaça de la Independència. Al final, els membres del CDR han demanat reagrupar la protesta a la plaça de l'U d'Octubre de 2017, on s'han aplegat unes 200 persones. Malgrat haver-se viscut moments de tensió, s'ha mantingut la calma. Finalment els manifestants han dissolt la protesta a les 12 de la nit.

Segons les dades que han donat el Sistema d'Emergències Mèdiques, aquest dimarts s'han atès 19 ferits entre Girona i Gurb. Es tracta de persones que han resultat ferides durant els talls de la carretera que s'han fet al llarg del dia i també el ferit per un projectil FOAM a la protesta de Girona al vespre.

Davant dels incidents viscuts aquest vespre a la ciutat de Girona, l'ANC ha condemnat tots els actes de violència que s'han produït a través d'un comunicat. L'entitat independentista ha recordat que l'acte ja s'havia desconvocat quan han començat els incidents. En el text, la sectorial gironina de l'Assemblea Nacional considera que "l'objectiu" dels llançaments "no podia ser un altre que provocar una càrrega policial".