Llagostera Ràdio on-line

Contenidors cremant a Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Enfrontaments i càrregues policials davant de la subdelegació del govern espanyol a Girona en una nova jornada de protestes contra la sentència del Tribunal Suprem.

Aquest dimecres a la nit, com a Barcelona, també s'han vist barricades de foc.

Un grup de manifestants s'ha encarat als agents de la policia espanyola i els Mossos i ha tirat les tanques que protegien l'edifici de la subdelegació, i els agents han intervingut amb salves de 'foam' i càrregues.

Alguns dels manifestants han llençat objectes de tota mena contra els agents, i un cop la policia ha intervingut, s'han dispersat i han encès contenidors.

Unes 20.000 persones s'han manifestat pacíficament pel centre de Girona, des de la Plaça del Vi, passant per la comissària dels Mossos de Vistalegre, la de la Guàrdia Civil, la delegació del Govern i la subdelegació. Posteriorment, però, un grup més reduït s'ha enfrontat amb la policia i han començat els incidents i les escenes de caos.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha qualificat com a "inacceptable" el "vandalisme" que per tercera nit consecutiva es produeix a diversos indrets de Catalunya a l'entorn de la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes.

L'alcaldessa ha alertat, a través de Twitter, que aquests episodis de violència són un "greu error estratègic en el camí cap a la independència". També ha opinat que "la incessant repressió de l'Estat" no pot fer perdre "la intel·ligència". I ha afegit: "Aturem el que està passant, investiguem d'on surt, i fem camí a la nostra manera: pacíficament".