En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Els estudiant durant el recorregut per la plaça U d'Octubre de Girona. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Delegació del Govern a Girona ha estat el punt de partida d'una manifestació que no tenia un recorregut definit.

Els 4.000 estudiants han cridat consignes com 'Fora les forces d'ocupació', 'Llibertat presos polítics' i en contra de la sentència dictada pel Suprem.

La marxa ha passat per davant de la Subdelegació del govern espanyol, però no s'hi ha aturat, sinó que ha seguit fins el Mercadal i posteriorment s'ha dirigit a la Plaça Independència. Allà han creuat el riu fins a la Rambla i han enfilat cap al barri de Vistalegre.

Ha estat allà quan els manifestants han entrat a l'Institut Jaume Vicens Vives, que en aquell moment estava fent classe de manera habitual. Un cop a dins s'han instal·lat al pati de l'institut amb la intenció inicial d'estar-s'hi unes hores i fer-hi activitats.

Finalment, els membres del sindicat d'Estudiants dels Països Catalans han decidit llegit un manifest on han assegurat la mobilització buscar "donar resposta a la sentència, exigint la llibertat i el retorn dels presos i preses polítiques", a banda de la "l'absolució de les encausades, víctimes d'un estat feixista".

La manifestació, que no ha registrat cap incident, s'ha dirigit fins al rectorat on prèviament alguns dels manifestants n'havien ocupat el pati en protesta perquè no s'han suspès les classes ni l'activitat. Un cop a dins han volgut donar suport als estudiants universitaris que es manifestaran i faran vaga, coincidint amb la convocatòria general a tot el país.

Entre els participants a la manifestació ha destacat una jove que portava una bandera espanyola penjada al coll. Assegura que, malgrat que no és independentista, no entén com "es pot estomacar" els seus "amics". "Som un sol país i no és normal", ha reblat entre aplaudiments de la resta de participants.

Vota el número 1

Pel 7 de maig

COL·LABORADORS