En directe: La Formula

 Llagostera Ràdio on-line

Centenars de manifestants bloquegen les portes d'accés a la seu de la Generalitat a Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Bloqueig dels accessos a la seu del Govern a Girona. Unes 400 persones, segons la Policia Municipal, han arribat a l'edifici cap a la una del migdia.

Ho han fet després d'una concentració que ha sortit de la plaça U d'Octubre, on el Grup Antirepressiu i estudiants han fet una roda de premsa de valoració dels esdeveniments i aldarulls que s'han produït a la ciutat durant els últims dies.

El congregats diuen que no deixaran entrar ni sortir ningú de l'edifici fins que el Govern implementi el "mandat democràtic de l'1-O" i la república catalana. També exigeixen la dimissió del conseller d'Interior. Miquel Buch, la llibertat dels "presos polítics" i dels empresonats pels aldarulls i denuncien "desproporcionalitat" en les intervencions policials dels Mossos i la Policia Nacional.

Durant la roda de premsa prèvia, el Grup Antirepressiu ha alertat de detencions "dubtoses" i "aleatòries" de persones durant les mobilitzacions dels últims dies. Entre elles, la d'un home que volia apagar un foc en un cubell de brossa. També ha denunciat "pallisses" durant les detencions, entre elles la de tres detinguts dels Mossos que van sortir en llibertat dissabte.

Des del Grup Antirepressiu han exigit la "completa dissolució de la Brimo dels Mossos" que consideren que s'ha "erigit com l'autèntic braç executor de la repressió a casa nostra". "I pel que fa al conseller Buch, ja no ens adrecem a ell, sinó directament al president de la Generalitat, Quim Torra, que el que ha de fer és cessar-lo".

Les entitats organitzadores de la convocatòria també han dit que han trobat a faltar un posicionament de l'Ajuntament de Girona per donar suport als veïns i veïnes de la ciutat.

Asseguren que només s'han produït aldarulls quan hi ha hagut presència dels "antidisturbis" i s'han referit a la intervenció de la Policia Nacional durant la manifestació de divendres: "Sense previ avís van decidir començar a disparar indiscriminadament contra la població". La situació, afirmen, va permetre que les "ràtzies de grups feixistes" poguessin actuar "impunement" sense que se'ls hagi ni identificat ni detingut.

Pel que fa al "poder judicial", diuen que la separació de poders "no existeix" i que Interior està donant ordres de demanar presó per als detinguts.

Per tot plegat, asseguren que no s'aturaran, que continuaran als carrers i fan una crida a continuar "com a poble organitzat".

Vota el número 1

Pel 14 de maig

COL·LABORADORS