Llagostera Ràdio on-line

La zona de la Copa de Girona on s'havien de celebarar un any més diversos concerts. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Ajuntament de Girona mantindrà el gruix de la programació d’activitats de les Fires de Sant Narcís d’enguany.

Tot i això, per motius de seguretat se suspendran els concerts i les barraques de la Copa i tampoc no es faran els dos correfocs previstos (el del dissabte 26 d’octubre, amb els Diables de l’Onyar, i el del dissabte 2 de novembre, amb els Trons de l’Onyar i el Petit Drac Major), la tronada de la Festa Major dels Quatre Rius (prevista per al dissabte 26 d’octubre a les 12 h) ni els castells de vigília (també previstos per al dissabte 26 d’octubre a les 18 h).

A més, els concerts de la Copeta es traslladaran a l’envelat de la plaça de Miquel de Palol. Es tracta de les actuacions musicals de Reggae per Xics (26 d’octubre a les 12 h), Ramonets (1 de novembre a les 12 h) i Xiula (2 de novembre a les 12 h).

“Són uns moments excepcionals i hem hagut de prendre una decisió excepcional que no ens agrada, però que la prenem per responsabilitat i sentit comú atenent l’informe de la Policia Municipal que desaconsella la celebració dels concerts de la Copa per les aglomeracions de gent que s’hi produeixen”, ha subratllat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

L’alcaldessa ha afegit que s’està estudiant la possibilitat de traslladar la majoria dels concerts previstos a la Copa a una data de propera de manera que els joves puguin tenir també la seva festa major encara que sigui fora de Sant Narcís.

També s’està parlant amb les entitats perquè aquesta suspensió no els suposi cap perjudici econòmic.

De fet, tant la Policia Municipal com els Mossos d'Esquadra havien emès informes desfavorables a la seva celebració argumentant que no podien garantir la seguretat. Els concerts de barraques solen acollir entre 6.000 i 15.000 persones cada nit a la Copa.

L'última vegada que Girona va decidir suspendre els concerts de la Copa va ser l'any 2017, coincidint amb l'empresonament dels 8 consellers destituïts de la Generalitat. La suspensió però va ser durant un dia.