En directe: Informatiu local i comarcal + Resum esportiu + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

El Ple de l'Ajuntament de Llagostera. / Foto: Enric Sánchez (LLR)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat inicialment aquest dimecres les ordenances fiscals per al proper any 2020.

L’aprovació s’ha fet amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC i CUP-Alternativa) i el vot contrari dels grups a l’oposició, Junts per Llagostera i PSC.

El regidor d’Hisenda, David Parron, ha explicat que pel proper any, s’augmentarà l’Impost de Béns Immobles (IBI). Pel que fa als habitatges urbans s’augmentarà un 4.55% i pel que fa als habitatges rústics l’augment serà del 3.85%.

Un augment que segons el regidor és per poder desenvolupar  polítiques socials, d'habitatge i mediambientals. Pel que fa a l'augment de l'IBI dels habitatges rústics servirà per arrenjar diversos camins.

Pel que fa a les bonificacions de l’IBI per a famílies nombroses i que fins ara s’aplicava a habitatges que en el Cadastre estiguessin valorats en 80.000€ ara s’amplia fins als habitatges valorats a 90.000€.

També augmentarà la bonificació per aquells propietaris que posin el seu habitatge desocupat a la borsa de lloguer social, fins ara era del 75% i ara passarà al 95%.
Parron ha detallat que volen cobrar un recàrrec del 50% per a tots els propietaris d’habitatges permanentment desocupats per tal d’afavorir que els posin al parc d’habitatges de lloguer.

Pel que fa a la taxa d’escombraries, hi haurà un augment del 10% per aquelles activitats que generen molts residus, com ara restaurants i grans superfícies comercials. També s’inclou una nova categoria per als habitatges d’us turístic, que serà del doble que un habitatge normal.

Una de les modificacions previstes a les ordenances fiscals és una bonificació a tots aquells habitatges que vulguin reduir els residus i això fa que no arribin a les aportacions mínimes per disposar de la bonificació del 30% a la taxa d’escombraries. Per aquest motiu es crearà el compromís de residu zero, i que serà l’àrea de Medi Ambient qui vetllarà per aquest compliment i així gaudir de la bonificació.

També hi haurà una bonificació per a tots aquells comerços que deixin de fer servir plàstic, en aquest sentit serà del 20%.
El regidor d’Hisenda, també ha detallat durant el Ple, que es crea una taxa anual de 1000€ per aquelles entitats bancàries que tinguin caixers automàtics a les façanes i que es troben al carrer.

Una de les altres diferències en relació les anteriors ordenances fiscals és que tots aquells que vulguin pintar una línia groga davant del seu gual, a partir del 2020 hauran de pagar. El cost dependrà dels metros de línia a pintar.

Pel que fa a la taxa de la llar d’infants s’inclou un canvi. Fins ara es pagava la mateixa quota tant si es portava l’infant matí i tarda o bé només mig dia. A partir d’ara, hi haurà diferent quota, depenent si s’utilitza el servei a jornada completa o bé matí o tarda.

Les ordenances fiscals aprovades inicialment, també recullen un canvi pel que fa a l’ocupació de la via pública pel que fa a la col·locació de bastides o tanques, augmentarà un 10%. També augmentarà el mateix la ocupació de via pública pel que fa a les terrasses dels bars.

Vota el número 1

Pel 2 de desembre

COL·LABORADORS