En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Quan falten poc més de 24 hores perquè el pregó obri les Fires i Festes de Sant Narcís, l'alcaldessa de Girona ha dirigit un missatge a la ciutadania a través de Twitter.

Marta Madrenas admet que aquestes Fires arriben en una "situació excepcional", marcada per les respostes a la sentència de l'1-O i els aldarulls, però desitja que es visquin "amb la màxima normalitat que permet el moment". "I amb la il·lusió que sempre ha caracteritzat els gironins", hi afegeix.

Madrenas lamenta els canvis que s'han hagut de fer amb la programació arran dels disturbis. Sobretot, la suspensió dels concerts i les barraques a La Copa.

"Ens fa molta ràbia, però és la millor decisió atenent el sentit comú i la responsabilitat que ha de tenir un governant quan hi ha informes policials que ho aconsellen", diu l'alcaldessa, en referència a la impossibilitat de garantir la seguretat a l'esplanada on, de matinada, poden ajuntar-s'hi fins a 20.000 persones.

"Estic segura que qualsevol en la meva posició hagués fet el mateix, atès el context general", subratlla Marta Madrenas. L'alcaldessa agraeix les mostres de "suport i comprensió" que li han fet arribar aquelles persones i col·lectius que comparteixen la decisió. Però també vol deixar clar que la d'aquest 2019 és una "situació excepcional" i que l'Ajuntament ja treballa per traslladar els concerts que s'han hagut de cancel·lar a una nova data.

"Reitero que és una situació excepcional, que els concerts es faran properament i en col·laboració amb la Comissió d'activitats de La Copa si així ho volen", explica al fil de la xarxa social. I per esvair dubtes i insinuacions, afirma que "mai" s'ha qüestionat "la continuïtat de les barraques en anys vinents".

L'alcaldessa de Girona insisteix que, tot i haver-se anul·lat els concerts i altres actes –com el correfoc- les Fires i Festes de Sant Narcís "mantenen el gran gruix de les activitats, amb oferta per a tots els públics". Madrenas no oblida, però, que la suspensió de les barraques afectarà els joves, tant de la ciutat com de fora, i entén la seva "decepció". "Sé que per a molts aquest serà un any perdut; són els damnificats, intentarem compensar-los", escriu.

Per últim, davant les crítiques rebudes, l'alcaldessa diu que les entoma i respecta "la llibertat d'opinió de tothom". "Només faltaria", precisa. "Em trobaré amb tothom qui m'ho demani, i si hi ha protestes, només espero que no s'alterin els actes que es mantenen i il·lusionen tants gironins", conclou.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS