En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'edifici Narcís Monturiol del Parc Cientific i Tecnologic de la UdG. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El jutjat mercantil 1 de Girona ha subhastat aquest divendres al matí la totalitat de l'edifici Monturiol i part de l'HO2 del Parc Científic i Tecnològic de l'UdG.

El preu de sortida del Monturiol era de 3,5 MEUR i del 64,54% de l'H2O (la resta ja és propietat de la universitat), de 2 milions d'euros.

L'ICRA, que actualment té llogades les instal·lacions, ha presentat l'única oferta de la subhasta en un sobre tancat per la part de l'H2O en joc. La proposta ascendeix a 1.518.550 euros i s'abonarà un cop es faci l'adjudicació de l'edifici. Això està ara en mans del jutge que, un cop revisada la documentació, haurà de decidir si li adjudica formalment o no. Entre els requisits, hi havia que els qui optessin a adquirir els edificis els havien de destinar als mateixos usos d'investigació i recerca que tenen ara.

Pel que fa a l'edifici del Monturiol, no hi ha hagut cap interessat i, per tant, l'espai tornarà a mans de la UdG, en les mateixes condicions que quan va cedir els drets de superfície a la fundació.

La institució, per fer-ho efectiu, hauria d'abonar un import que encara no s'ha concretat, tot i que inicialment (comptant els dos edificis que sortien a subhasta) es preveien uns 10 milions d'euros a repartir en 23 anys, uns 600.000 euros anuals.

El rector de la UdG, Quim Salvi, ha dit que el que la universitat hauria volgut és que "totes les unitats quedessin desertes i que poguessin revertir cap a la UdG, perquè és patrimoni". Malgrat això, ha admès que l'oferta de l'ICRA és un mal menor perquè l'entesa "serà fluïda". "Al final és un institut adscrit a la universitat, participat per la Generalitat i amb qui tenim convenis de col·laboració i de recerca conjunta", ha dit.

El jutge va enviar a liquidació la institució el mes de març del 2017, que va entrar en concurs de creditors dos anys abans. Les parts van intentar buscar un acord fins a l'últim moment però, finalment, no es van aconseguir els diners que reclamava l'Estat (el seu principal creditor) a qui devien més de 27 MEUR, dels quals 13,4 s'havien d'aportar en efectiu.

La subhasta és el darrer pas del procés i arriba desprès que s’hagin superat les anteriors fases de la liquidació, que preveien la venda dels actius (les unitats productives, els edificis propietat de la Fundació del Parc) bé en un sol lot, en diversos lots, o per separat.

El Parc Científic i Tecnològic de la UdG compta amb sis edificis que presenten ocupacions quasi completes, acull fins a 36 grups i unitats de recerca (entre ells l’Institut Català de Recerca de l’Aigua, el centre tecnològic EURECAT, 5 grups TECNIO de la UdG, els Serveis Tècnics de Recerca de la UdG, i altres grups de recerca), i més de 130 empreses, que van des d'start-ups, fins a grans empreses. Entre tots aquests agents, cada dia treballen al Parc UdG cap a 1700 persones.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS