En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els treballadors de la fundació Resilis durant la concentració a Girona. / Foto: Lourdes Casademont (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Una vintena de treballadors s'han concentrat aquest dijous davant la seu que la Plataforma Educativa té a Girona, que és qui gestiona la Fundació Resilis.

Està dedicada l'atenció de menors tutelats per la Generalitat.

Denuncien que des de fa un any viuen amb "incertesa" els "retards constants" en el cobrament de les nòmines i pagues extres. Així per exemple, van cobrar la nòmina d'octubre ahir, 6 de novembre, un fet que els ha comportat de nou recàrrecs bancaris perquè no han pogut assumir a temps el pagament de factures i rebuts.

Un dels treballadors explicava que porten així durant un any i que ja han demostrat "molta paciència". La protesta també ha servit per denunciar la precarietat laboral amb què treballen, amb "sous baixos" que els impedeix tenir un "coixí" per poder afrontar els endarreriments de nòmines.

Així mateix, es queixen d'una "pèrdua adquisitiva important" amb un augment salarial "insuficient" per la negociació d'un nou conveni. En aquest sentit, lamenten que els "sindicats majoritaris asseguts en la taula de negociació no representen les seves demandes" alhora que "negocien amb la patronal millores salarials i estructurals totalment insuficients", diuen.

Pel que fa a la Fundació Plataforma Educativa, creuen que s'està gestionat la situació "sense transparència ni claredat" i lamenten que s'"excusin" amb els impagaments i retards de la Generalitat, a través de la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA). "Sabem que la Generalitat ha tingut retards reiterats amb els pagaments, ocasionant problemes a les empreses beneficiaries però els treballadors no podem assumir i aguantar aquesta situació mes rere mes", es queixen. Recorden que a banda de treballadors del tercer sector també hi ha personal de neteja, manteniment i administratius afectats.

La situació és d'una "indefensió total i absoluta" per la "inseguretat, preocupació, incertesa econòmica i la no confiança amb l'empresa i sindicats". I recorden que la majoria d'ells no poden fer vaga perquè es "treballa amb serveis mínims i en cicle continuat.

Per tot plegat, reclamen a Plataforma Educativa que informi els treballadors amb quinze dies d'antelació per poder organitzar-se millor l'economia personal i familiar.

També recorden que la seva no és un cas aïllat i que ja s'ha creat una plataforma de Tercer Sector en Lluita per evidenciar les mancances i dificultats que pateix el col·lectiu i aconseguir millores laborals.

Per la seva banda, la direcció de la Fundació Resilis ha expressat en un comunicat el seu malestar pel que consideren unes "incidències imprevistes" que han afectat el pagament de les factures per part de la DGAIA. Un fet que ha comportat el retard en els cobraments previstos i que, en alguns casos, s'hagin pagat les nòmines amb un màxim de retard de tres dies.

Malgrat tot, asseguren que s'han "dotat de més mecanismes financers per atendre determinades situacions d’impagament per part de l’Administració" i que per això han pogut fer el pagament.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS