En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els alumnes en un dels tallers del projecte Palamós Peix. / Foto: Ajuntament de Palamós

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El projecte Palamós Peix, pensat per promure la pesca i el consum sostenible i el coneixment del producte entre la població, organitza visites escolars a la llotja.

Es preveu que durant aquest curs hi passin almenys 400 escolars de primària i secundària del municipi del Baix Empordà. 

La visita d'escolars a la llotja de peix de Palamós vol mostrar als joves com és la venda i com identificar les espècies locals a partir d'un exercici pràctic que els permet tocar els peixos, classificar-los i etiquetar-los.

És una activitat del pla estratègic Palamós Peix que s'ha donat a conèixer avui. També s'ha explicat que s'està treballant en el disseny d'una tapa reixada de la cubeta de peix actual. Serà de polietilè d'alta densitat reutilitzable i permetrà mantener la cadena de fred del producte tot afegint gel al damunt de la tapa. Així es podrá garantir una temperatur idònia per sota dels 5ºC.

D'altra banda, la nova tapa permetrà eliminar l'ús de làmines de plàstic que s’utilitzen actualment per tapar la gamba i disposar el gel refrigerant alhora que assegurarà la traçabilitat del producte perquè també permet precintar la cubeta unint-la a la tapa. El disseny del prototip és una iniciativa de la Confraria de Pescadors de Palamós. S'estan ultimant les proves i en mantindrà l'exclusivitat.

S'està estudiant una altra de les millores en el procés de manipulació de la gamba a partir de l'ús de fundes isotèrmiques. Amb l'objectiu de garantir la màxima qualitat del producte, permetrien mantenir una temperatura estable des de la descàrrega del producte fins a la llotja.

El pla estratègic Palamós Peix es va donar conèixer el juliol de l'any passat i des des llavors que es treballada des de diversos àmbits amb l'objectiu de promoure la pesca i el consum sostenible dels recursps pesquers, fomentar el coneixement del producte entre la ciutadania, incrementar la competitivitat dels agents vinculats i enfortir la promoció del peix com a element diferenciador.

Entre les activitats que s'han fet, destaca la segona edició del Masterpeix on s'ofereix gratuïtament informació del producte i la cuina tradicional marinera perquè els participants esdevinguin prescriptors. La primera anava dirigida a pescadors però aquesta altra era sobretot per a dones. Així mateix, s'ha fet un estudi del perfil del consumidor i dels canals de venda del peix a Palamós. També ha entrat en funcionament el nou web palamospeix.cat on es dona a conèixer el projecte i s'ha presentat la marca i la línea de marxandatge.

El projecte està impulsat per l'Ajuntament de Palamós, el Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors palamosina amb la participació de sectors econòmics, educatius, sanitaris i científics vinculats amb el municipi.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS