Llagostera Ràdio on-line

Operaris realitzant les obres a l'Ajuntament. / Foto: Ajuntament de Llagostera

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Ja han començat les obres per millorar l’accessibilitat a l’edifici de l’Ajuntament de Llagostera. En concret la instal·lació d’una plataforma elevadora per poder accedir a la primera planta de l’edifici.

Els treballs consisteixen en la modificació del replà del vestíbul que permetrà també fer accessible la zona on hi ha la pantalla per consultar el tauler d’edictes de l’Ajuntament.

També es substituirà el paviment del vestíbul, i s’eixamplaran de les portes de la primera planta del consistori per tal que assoleixin una amplada lliure de pas de 80 cm i que permeti l’accés amb cadira de rodes. També i s’eliminarà l’actual armari de telecomunicacions situat a l’entrada de l’ajuntament.

La plataforma elevadora que s’instal·là podrà ser utilitzada per persones amb dificultat de mobilitat i cadires de rodes.

L’alcalde de Llagostera Antoni Navarro, ha explicat que inicialment es volia solucionar els problemes d’accessibilitat amb la instal·lació d’un ascensor però l’actuació implicava l’enderroc de l’escala existent per a construir-la de nou amb una configuració que permetés encabir-hi l’ascensor. Aquesta actuació no va ser autoritzada per la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona. En aquest sentit l’alcalde ha recordat que l’edifici de l’Ajuntament està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de monument històric.

Per tal de minimitzar les molèsties que es puguin ocasionar amb aquestes obres, la majoria dels treballs es duen a terme en horari de tardes i per tant fora de l’horari d’obertura al públic de l’Ajuntament.

Es preveu que la duració de les obres sigui d’unes 6 setmanes.

El pressupost de l’actuació és de 46.220,79€, dels quals un 75% està finançat pel Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya.