En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La concentració de suport de l'ateneu Salvadora Catà per evitar el seu desnonament davant de l'Ajuntament de Girona. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Fa una setmana, els membres de l'ateneu van denunciar que l'entitat bancària havia trencat "de forma unilateral" les negociacions amb el col·lectiu i iniciava els tràmits per demanar el desnonament.

Aquest dimecres, però, els membres de l'ateneu Salvadora Catà de Girona han celebrat que l'entitat bancària CaixaBank "s'assegui a negociar" la continuïtat del centre en el local que van ocupar les entitats a la plaça de Josep Pla ara fa quatre anys.

El portaveu de l'ateneu, Emanuel Donoso, ha detallat que aquest compromís de CaixaBank suposa haver "assolit el primer objectiu" que demanaven. A més, Donoso ha detallat que un equip de mediació s'ha compromès a demanar al banc que "tregui la demanda judicial" per "negociar amb un clima distés".

Per això, el portaveu ha anunciat que "si CaixaBank no acaba portant a terme els pactes de mínims, continuarem amb la campanya d'accions". Una d'elles ha estat una concentració aquest dimecres al migdia, a la plaça del Vi de Girona. Prop d'una cinquantena de persones s'ha reunit per demanar a l'entitat que negociï.

Tot i així, dilluns al vespre es farà una assemblea per decidir quines accions es mantenen i quines no i també consensuar quin posicionament ha de tenir l'ateneu durant les negociacions. Emanuel Donoso ha apuntat que la negociació ha arribat després de "l'anunci de la concentració" d'aquest dimecres a la plaça del Vi, i per això no volen enterrar definitivament les accions reivindicatives previstes.

Els col·lectius que formen l'ateneu han recordat que en uns inicis, el banc propietari del local els va oferir la possibilitat de pagar un lloguer social per mantenir el local o comprar-lo una vegada s'acabés la "cessió d'ús acordat" que hi havia vigent.

Els membres de l'ateneu mantenen que la seva programació es basa en "la transformació social" i que al llarg dels seus quatre anys de vida s'ha transformat en un "espai de referència dels moviments socials, culturals i polítics de Girona i rodalies".

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS